Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Salvarea căminului de la Bălcești, din nou în IMPAS

După numeroasele demersuri către primarul Constantin Aleca și Consiliul Local al orașului Bălcești, președintele Constantin Rădulescu face din nou apel către autoritățile locale să accepte oferta Consiliului Județean Vâlcea de a prelua clădirea în care își desfășoară activitatea Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălcești, din domeniul public al orașului Bălcești, în domeniul public al Județului Vâlcea, precum și serviciul social, în integralitatea lui, pentru a putea fi transformat în Centru de Îngrijire și Asistență, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Dacă propunerea ar fi acceptată de Consiliul Local al orașului Bălcești, prin înființarea unui Centru de Îngrijire și Asistență se va rezolva, atât problema finanțării, cât și cea a funcționării unui serviciu social de profil, în cadrul căruia bătrânii vor beneficia în continuare de asistență, iar salariații (funcționari și îngrijitori) își vor păstra locurile de muncă.

Constantin Aleca: Nu vreau în centrul orașului un spital de nebuni!

Primarul Aleca susține că este deschis rezolvării situației, însă nu-și dorește ca în centrul orașului, alături de școală, unde sunt peste 1.200 de elevi să funcționeze un centru cu beneficiari cu afecțiuni grave, ca cei de la Măciuca.

„Eu speram ca actuala Putere să redeschidă Spitalul din Bălceşti, aşa cum a promis, dar dacă s-a răzgândit, nu avem ce face. Singură, fără Guvern şi CJV, primăria n-are cum să-l redeschidă. Pe de altă parte, este foarte important să ajutăm beneficiarii şi personalul de la cămin. De aceea, eu sunt de acord să dăm fostul spital Consiliului Judeţean Vâlcea şi voi face tot ce pot să-i conving şi pe consilierii locali să accepte această variantă. Singura condiţie este ca CJ să nu facă aici un centru ca cel din Măciuca, unde să fie aduse persoane cu afecţiuni psihice, întrucât la Bălceşti avem o situaţie mai specială. În centrul oraşului, unde este spitalul, avem şi liceul, iar elevii, copiii în general, pot fi neastâmpăraţi, provocatori ş.a.m.d.. Avem peste 1.200 de elevi şi preşcolari… Pe de altă parte, pacienţilor cu afecţiuni neuro-psihice trebuie să li se asigure un anumit grad de libertate. În aceste condiţii, se pot isca situaţii foarte complicate şi mulţi părinţi, anticipându-le, ne-au cerut să nu acceptăm aşa ceva”