Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEO RĂDULESCU: Depozite de cereale şi autobuze către staţiuni în strategia de dezvoltare a judeţului Vâlcea

Deputatul Romeo Rădulescu consideră că în toate zonele judeţului sunt necesare depozite pentru cereale, legume sau fructe, iar acestea trebuie incluse în strategia de dezvoltare a judeţului Vâlcea. Oamenii îşi pot apoi valorifica aceste resurse atunci când doresc, nu imediat cum recoltează, unde de regulă sunt păcăliţi de comercianţii care le oferă un preţ nejustificat de mic.

„Am propus în dezbaterile pentru strategia de dezvoltare a judeţului de la Consiliul Judeţean mai multe iniţiative în care cred cu tărie. Am convingerea că sunt soluţii viabile care pot resuscita economia vâlceană.

O nouă propunere de dezvoltare a judeţului este crearea unor autogări multifuncţionale şi a unei linii de autobuz care să faciliteze accesul populaţiei la zonele cu potenţial turistic mare precum pârtia de schi de la Vidra, Călimăneşti, Olăneşti, Govora etc.

Sub nicio formă nu trebuie neglijat de către autorităţi impactul construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu asupra locurilor de muncă de pe Valea Oltului. Este foarte probabil să se închidă multe hoteluri şi restaurante pe această rută, după ce autostrata Piteşti-Sibiu se va finaliza. De aceea cred că trebuie creată infrastructura necesară pentru dezvoltarea unor afaceri pe noua rută, pentru a suplini o eventuală pierdere de locuri de muncă de pe Valea Oltului. Este mai mult decât concludent exemplul de pe autostrada Sibiu-Sebeş unde totul s-a închis”, susţine deputatul vâlcean.

Propunerile Deputatului Romeo Rădulescu pentru strategia de dezvoltare a Judeţului Vâlcea

Crearea facilităţilor de depozitare a cerealelor, legumelor şi fructelor, vinului, cărnii, brânzeturilor şi derivatelor. Astfel propun:

• în zona Bălceşti: Depozit cereale, Depozit frigorific legume şi fructe;
• în zona Drăgăşani: Pivniţe depozitare vin, Depozit frigorific legume şi fructe, Depozit de cereale;
• în zona Băbeni: Depozit frigorific legume şi fructe;
• în zona Horezu: Depozit frigorific legume şi fructe; Centru multifuncţional dedicat tradiţiilor populare;
• în zona Olăneşti: Centru SPA;
• în zona Govora: Centru SPA;
• în zona Călimăneşti: Telegondolă până la vârful Cozia;
• în zona Brezoi: Depozit frigorific legume şi fructe; Centru multifuncţional pentru promovarea tradiţiilor;
• în zona Voineasa: Centru SPA;
• în zona Boişoara: Depozit frigorific legume şi fructe, Depozit carne şi derivate;
• în zona Vidra: Modernizarea pârtiei de la Vidra, Reabilitare infrastructura turistică;

Infrastructură de transport

Crearea unor centre de transfer (autogări multifucţionale): Rm. Vâlcea, Călimăneşti, Băile Olăneşti, Băile Govora, Ocnele Mari, Brezoi, Voineasa, Vidra, Pârtia Transalpina Obârşia Lotrului, Horezu

Zona unde autostrada Piteşti – Sibiu tranzitează Judeţul Vâlcea: crearea unor depozite în imediata vecinătate; unităţi de cazare şi parcare pentru a putea suplini locurile de muncă disponibile de pe Valea Oltului (vezi cazul de pe DN7 paralel cu autostrada Sibiu – Sebeş, unde majoritatea restaurantelor, pensiunilor şi staţiilor de carburant s-au închis); crearea unei străzi de legătură a Municipiului Râmnicu Vâlcea cu autostrada ce tranzitează Comuna Runcu, Dăeşti, Râmnicu Vâlcea.