Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prundeni – noul Dallas de Vâlcea

• „Iată că de mai multe ori norocul nu vine numai din cer, ci şi din adâncuri” – ne-a declarat primarul comunei Prundeni, Ion Horăscu.

După cum se ştie, anul trecut, o firmă de prospecţiuni geologice a efectuat studii în vederea descoperirii a noi zăcăminte subterane în judeţele Vâlcea şi Olt.

Spre satisfacţia cetăţenilor, dar mai ales a edilului comunei Prundeni, Ion Horăscu, la hotarul cu municipiul Drăgăşani s-a descoperit un important zăcământ petrolier. Astfel, OMV Petrom SA, beneficiarul acestei investiţii, a început deja demararea obţinerii certificatului de urbanism şi autorizaţiei, pentru amplasarea unei sonde de foraj petrolier (sonda 4.200 Dumitreşti). Trebuie menţionat că, înainte de a se începe forarea propriu-zisă, se vor face exproprieri pentru 1,57 hectare de teren de la nu mai puţin de 18 proprietari. „Este o veste extraordinară pentru noi şi o spun în premieră. Comuna Prundeni va beneficia şi de modernizarea unui drum de acces, precum şi de impozitele locale aferente investiţiei. Aşadar, iată că de mai multe ori norocul nu vine numai din cer, ci şi din adâncuri” – ne-a declarat primarul comunei Prundeni, Ion Horăscu.

CLAUDIA STANCIU