Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prundeni a intrat în circuitul turistic naţional

• „Firesc, prin flayerele, calendare, dar şi de CD-urile oferite, oamenii interesaţi au primit informaţii, de la sursă, stabilindu-se cu această ocazie şi un contact direct, dar şi o viitoare colaborare cu numeroasele agenţii de turism naţionale, dar şi din afara graniţelor ţării” – ne-a spus primarul localităţii Prundeni, Horia Horăscu.

Localitatea Prundeni are în implementare nu mai puţin de 3 proiecte cu finanţare europeană: „Centrul de informare turistică” (PNDR – Măsura 3.1.3), „Drumul vinului vâlcean” şi „Redescoperă turismul monahal vâlcean”, ultimele două fiind finanţate prin POR Axa 5.3. Cel mai important proiect este însă „Redescoperă turismul monahal vâlcean”, care a avut până în prezent nu mai puţin de 3 participări la târgurile naţionale de turism: Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti. În perioada 15-18 noiembrie a.c., a avut loc primul târg, la Romexpo, în cadrul celei de-a 28-a ediţie a Târgului de turism, în prezenţa ministrului turismului Eduard Hellvig şi a altor personalităţi din domeniu. Expoziţia proiectului „Redescoperă turismul monahal”, aplicat în comuna Prundeni, s-a bucurat de un real interes şi de mare succes. „Standul nostru, spunea Elena Mirescu, unul din artizanii acestor proiecte, a fost vizitat în cele 4 zile de nu mai puţin de 4.000 de vizitatori, cei mai mulţi interesându-se de mănăstirile, schiturile şi bisericile vâlcene, de posibilitatea organizării unui turism monahal, dar şi de spaţiu de cazare în zonă. Firesc, prin flayerele, calendare, dar şi de CD-urile oferite, oamenii interesaţi au primit informaţii, de la sursă, stabilindu-se cu această ocazie şi un contact direct, dar şi o viitoare colaborare cu numeroasele agenţii de turism naţionale, dar şi din afara graniţelor ţării” – ne-a spus primarul localităţii Prundeni, Horia Horăscu.

Trebuie menţionat că în perioada 23-25 noiembrie 2012, autorităţile din Prundeni au participat cu acest proiect şi în Bacău, iar în luna decembrie, proiectul „Redescoperă turismul monahal vâlcean” va fi prezent şi la Braşov.

CLAUDIA STANCIU