Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PROSTOIU încă nu e viceprimar! Consilierii din Stroeşti nu au înţeles cum să voteze

Alegerea viceprimarului în localitatea Stroeşti judeţul Vâlcea s-a dovedit o treabă mult prea complicată pentru 5 dintre cei 11 consilieri locali, care şi-au dobândit mandatele în urma alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Deja primarul Toma Ciolacu a fost învestit săptămână trecută, el depunând jurământul, însă pentru alegerea viceprimarului a fost convocată o nouă şedinţă de Consiliu Local.

La Stroeşti, va avea loc o nouă şedinţă de alegere a viceprimarului, deoarece cinci dintre consilierii locali nu şi-au însuşit exact procedura de vot, buletinele lor fiind declarate invalide.

În urma alegerilor locale din 5 iunie, la Stroeşti, PSD a obţinut patru mandate de consilieri, PNL – 3, PER, ALDE, PSRO şi FDIN – câte 1.

„Pentru funcţia de viceprimar, a fost trecut pe listă un singur candidat, Constantin Prostoiu, de la PSD. Câţiva dintre consilierii locali care şi-au exercitat votul nu au înţeles însă exact cum trebuie să-l bifeze pe buletin. În lege, se spune clar că poţi să votezi prin tăierea candidatului pe care nu-l doreşti sau să scrii DA, în dreptul celui pe care îl alegi.

La începutul şedinţei, s-a stabilit ca modalitate de vot prima dintre cele două variante, adică prin tăierea candidatului pe care nu-l vor. Cum era doar un singur nume pe acea listă, cinci consilieri au uitat însă ce li s-a spus. Astfel, nu l-au tăiat de pe listă, dar au scris şi DA în dreptul numelui.

În aceste condiţii, Comisia de validare a voturilor a considerat că opţiunile sunt incerte şi a decis ca noua şedinţă de alegere a viceprimarului să aibă loc în această săptămână”, a explicat primarul Toma Ciolacu.