Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Proiectul de MODERNIZARE al Ştrandului Ostroveni, ÎN PERICOL

În data de 23 ianuarie a.c., Primăria Râmnicului a semnat contractul pentru „Reabilitare şi modernizare baza de agrement Ostroveni în Municipiul Râmnicu Vâlcea” cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Astfel, din bani europeni, municipalitatea intenţionează să creeze o bază de agrement la standarde occidentale în cartierul Ostroveni.

Proiectul, în valoare de 31,9 milioane lei, aprox. 7 milioane de euro (din care contribuţie locală 50%) presupune acoperirea, reabilitarea şi modernizarea bazinului nr. 1 prin construirea unei clădiri care să cuprindă toate spaţiile necesare desfăşurării unei funcţiuni de agrement în condiţii moderne, respectiv: bazine, saună, grotă salină, sală fitness, vestiare, grupuri sanitare, cafenea şi spaţii tehnice.

De asemenea, se urmăreşte reabilitarea spaţiilor verzi din incintă şi a aleilor pietonale: spaţiile verzi se vor planta cu gazon natural pe toată suprafaţa aferentă şezlongurilor şi cu plante perene în zona umbrarelor în aer liber, iar umbrarele vor fi realizate din construcţii uşoare de lemn stil pergolă, dotate cu băncuţe şi mese, de asemenea din lemn. Spaţiile verzi vor fi prevăzute cu sistem de irigaţii automatizat, iar aleile pietonale din incintă se vor reface din pavele de beton.

Durata de implementare a investiţiei este de 19 luni de la data semnării proiectului. Viceprimarul Eduard Vîrlan se arată sceptic în ceea ce priveşte continuarea investiţiei şi spune că îi va prezenta situaţia lui Gigi Matei. „Nu cred că vom reuşi să finalizăm investiţia în termenul impus în contract. La Baza de Agrement din Ostroveni după forări s-a dat de apă şi trebuie, găsită o altă soluţie. Vom avea discuţii permanente cu proiectanţii şi constructorii pentru a nu pierde timp. Este vorba de bani europeni şi termenele trebuie respectate cu stricteţe. În acest caz, va fi nevoie de o suplimentare a fondurilor, iar procedura este mai greoaie. Consider că dacă nu reuşim să ne încadrăm în timp, va trebui să renunţăm. Îi voi explica şi primarului Matei situaţia şi cred că nici domnia sa nu va dori să dăm bani mai mulţi decât ne-am angajat deja. Oricum este vorba de o sumă foarte mare” – precizează viceprimarul Edi Vârlan.