Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Program extins la birourile de evidenţă a persoanelor din Râmnicu Vâlcea

Pentru eliberarea actelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot care nu au sau care au act de identitate cu termen de valabilitate expirat, programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu ocazia alegerilor europarlamentare din data de 25 mai 2014, a fost extins.

În ziua de sâmbăta, 24 mai2014, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 8.00 si 16.00, iar duminica, 25 mai 2014, cand vor avea loc alegerile europarlamentare, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 8.00 şi 21.00.

Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectorul 2 si 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite si taxe locale pentru sector 4.

Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi 3 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetăţenii vor prezenta şi un timbru fiscal în valoare de 5 lei.