Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul interimar Ion Gigi Matei s-a întâlnit cu reprezentanţii protestatarilor din Râmnicu Vâlcea

Marţi, 10 noiembrie a.c. la sediul primăriei Râmnicu Vâlcea a avut loc o întânire a primarului interimar Ion Gigi matei şi a viceprimarului Vasile Cocoş cu reprezentanţii protestatarilor din Râmnicu Vâlcea. Astfel, primarul interimar Matei şi-a ţinut promisiunea faţă de protestatari, dialogând mai bine de două ore cu o delegaţie condusă de Vlad Ciobanu şi reprezentativă pentru o parte din tinerii ieşiţi pe străzile oraşului.

Discuţiile s-au derulat pe o agendă formată de din cinci capitole: efectuarea unui audit extern asupra activităţii primăriei şi, în special, asupra achiziţiilor publice, eficientizarea transparenţei instituţionale şi a consultării publicului, atragerea unor investitori străini şi scăderea şomajului, verificarea PSI a tuturor unităţilor şcolare precum şi modalităţi de intervenţie în unele zone deficitare din infrastructura Râmnicului.

„Din punctul de vedere al corectitudinii procedurilor de achiziţie şi al transparenţei instituţionale, sunt de acord cu orice verificare sau control, mai ales că absolut toate achiziţiile, indiferent de valoarea lor, sunt date publicităţii atât în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP, cât şi pe site-ul primăriei.

În ceea ce priveşte măsurile de protecţie a unităţilor şcolare la incendii, deşi responsabilitatea este a directorilor, primăria a făcut şi sunt în derulare investiţii în acest domeniu. Voi convoca, în perioada următoare, o şedinţă cu toţi administratorii şcolilor şi grădiniţelor din oraş pentru a evidenţia domeniile în care s-ar mai putea interveni

Despre atragerea de investitori străini, pot spune că în primăvara anului viitor Faurecia va inaugura o investiţie importantă în veninătatea oraşului Râmnicu Vâlcea, iar primăria este dispusă să ofere facilităţi oricui doreşte să investească pe teritoriul municipiului”, a declarat primarul interimar Ion Gigi Matei.