Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Primarul Ghiţă vrea rută rutieră între Vlădeşti şi Ocnele Mari

foto Vocea ValciiIniţiativă lăudabilă a administraţiei publice locale din Vlădeşti, care caută soluţii pentru construirea unui pod peste râul Olăneşti, având ca scop realizarea unei legături rutiere cu Ocnele Mari şi în acelaşi timp cu DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu.

Edilul din Vlădeşti, Sorin Ghiţă, spune că la ora actuală există doar un pod pietonal, care a fost afectat totuşi la inundaţiile din vara anului 2014, iar peste 400 de familii de pe malul stâng al răului Olăneşti sunt nevoite să ocolească kilometri întregi pentru a ajunge la locuinţele lor.

Ar mai exista o posibilitate ca maşinile să traverseze pe barajul lacului de acumulare de pe Olăneşti, însă pe acolo SC Apavil nu a permis decât accesul ambulanţelor şi pompierilor.

„În aceste condiţii, trebuie să găsim soluţii pentru construirea unui pod peste râul Olăneşti. La acest lucru am lucrat în ultima perioadă, soluţii sunt, însă avem nevoie de fonduri, adică în jur de 30 de miliarde de lei vechi.

Argumentele noastre sunt puternice, pentru că, pe lângă faptul că le oferim celor 400 de familii un drum de acces, podul respectiv ne va permite să continuăm asfaltările în aşa fel încât să asigurăm legătura rutieră cu Ocnele Mari şi DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu. În acest fel, mai există un traseu pentru turişti spre Băile Olăneşti, prin Ocnele Mari şi Vlădeşti, fără a mai afecta traficul din municipiul Râmnicu Vâlcea” – susţine primarul localităţii Vlădeşti, Sorin Ghiţă.