Acasă Administraţie Primarul din Șușani, invidios pe primarul din Peștera! Are bani de investiții

Primarul din Șușani, invidios pe primarul din Peștera! Are bani de investiții

Primarul localității Șușani, Gheorghe Staiu, care a primit din nou încrederea oamenilor din localitate, pentru următorii 4 ani consideră că administrația locală condusă de el s-a mișcat bine, în condițiile în care nu s-au putut accesa bani europeni, din cauza blocajului cu proiectul SAPARD de alimentare cu apă. Ani de zile, primaria Șușani a avut conturile blocate și cu toate acestea s-a reușit asfaltarea drumurilor comunale, construirea de poduri cu bani de la guvern, investiții necesare oamenilor din mediul rural.

Școală nouă la Șușani

”Lucrez acum la un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte construirea unui after scholl, reabilitarea căminului cultural, construirea unui parc, în zona şcolii generale, acolo unde există teren şi avem posibilităţi, adică un spaţiu adecvat. Lucrăm la documentaţia proiectului pentru drumul pe care l-am trecut în domeniul public, fiind transformat din drum judeţean în drum comunal. Vrem să-l modernizăm cu fonduri europene, pe o lungime de 1200 de metri, pentru a face legătura între drumul judeţean şi drumul comunal 64.

Anul acesta am mutat copiii la şcoală, pentru că avem microbuz, şi mi-am permis să îi mut. În acel sat este nevoie de construirea unei şcoli noi, şi vreau să fac o şcoală cu clasele I-IV şi o grădiniţă. Sunt sigur că o voi face cu bani din bugetul local, pentru că nu văd sprijin din altă parte”, consideră Gheorghe Staiu.

Invidie constructivă

Primarul Gheorghe Staiu spune că dacă veniturile la bugetul local ar fi mai mari, s-ar putea realiza lucruri importante pentru localitatea Șușani. O invidie constructivă îl încearcă pe edilul din Șușani față de cel din comuna Peștera, din județul Constanța, care a reușit, doar cu bani de la bugetul local să transforme localitatea într-o oază de bunăstare și dezvoltare.

”Mă uitam și eu pe o reţea de socializare, unde primarul din comuna Peştera, judeţul Constanţa spunea că toate proiectele erau făcute cu bani din bugetul local. Am rămas uimit şi contrariat, pentru că asta înseamnă că are un buget foarte mare, sau că toţi locuitorii au locuri de muncă şi aduc venituri în localitate, comparativ cu noi, care suntem la coada judeţului, unde doar în ultimii zece ani a început modernizarea comunei, până acum nu s-a făcut nimic. Am rămas plăcut impresionat şi, totodată, cu o uşoară invidie, dar constructivă, în acelaşi timp, pentru că mi-e ciudă pentru că nu pot să fac şi eu mai mult, că nu am posibilităţi. Proiecte ar fi destule, dar zac neaplicate, din diverse motive”, a mai adăugat Gheorghe Staiu.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.