Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Ciucă, somat să plătească 120 miliarde lei vechi

ALUNECĂRI. Consiliul Local Olăneşti este somat de o firmă de construcţii să plătească o factură de 120 miliarde lei vechi. Suma a fost cerută pentru executarea a două lucrări necontractate de Primăria Olăneşti. Primarul Gheorghe Ciucă susţine că nu v-a plăti niciun leu pentru că firma le-a făcut de capul ei, deci e bună de plată, cu toate acestea constructorul îşi cere banii în instanţa de judecată. Până la  rezolvarea aşa-zisului litigiu, lucrările de stopare a alunecărilor din satul Mosoroasa şi cele de reabilitare a drumului au fost sistate.

Aproximativ 50 de familii din cătunul Mosoroasa trăiesc în continuare cu teama că vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului. Alunecările de teren au afectat  400 de hectare de teren şi drumul care face legătura cu staţiunea Olăneşti, acesta devenind inaccesibil pe timp ploios. Sătenii  înoată în noroi atunci când  vor să ajungă în oraş, iar  Ambulanţa şi Pompierii ajung foarte rar în zonă,  şi asta doar  atunci când pământul e uscat de secetă sau ger cumplit.

În campania electorală din 2008, primarul Gheorghe Ciucă le-a promis că va rezolva problema alunecărilor de teren şi a drumului, dar minunea nu s-a înfăptuit.

Ciucă susţine că nu are nicio vină, a contractat lucrarea, dar firma constructoare a efectuat două lucrări care nu erau prevăzute în contract, şi la o  valoare care  bagă primăria în faliment. Firma constructoare a cerut CL Olăneşti  120 miliarde de lei vechi.

,,Am primit de la Guvern 7 milioane lei pentru stoparea alunecărilor de teren de la Mosoroasa şi reabilitarea drumului. Am demarat lucrările, dar la scurt timp am fost obligaţi să le stopăm,  pentru că firma constructoare ne-a cerut 120 miliarde lei vechi pentru nişte lucrări necontractate: un drum de acces şi un podeţ ca să ajungă într-o zonă mai dificilă şi pentru asta ne-a cerut o sumă aberantă. Am refuzat să dau banii şi ne judecăm. Nu-mi fac probleme pentru că în contract există o clauză care prevede că toate căile de acces se fac pe banii constructorului. Dacă el a considerat că are nevoie de un podeţ şi un drum de acces ca să ajungă în zonă, foarte bine, e treaba lui, o face pe banii lui, nu pe banii CL Olăneşti”, a declarat primarul Ciucă.

Edilul staţiunii Olăneşti nu a putut să explice de ce a permis construcţia podeţului şi a drumului de acces în zonă, de ce nu a atras atenţia constructorului asupra clauzei din contract şi a permis finlizarea lucrărilor. Este foarte curios faptul că primarul a sesizat excesul de zel al constructorului abia după finalizarea celor două lucrări. Surse din CJ susţin că aşa-zisul proces este de fapt o înscenare pentru acoperirea unui tun. Primarul mimează apărarea în instanţă, iar firma constructoare câştigă procesul şi banii, pe căi aparent legale. Rămâne de văzut dacă scenariul CJ se va adeveri.

DANA NEDESCU