Acasă Administraţie Primarul Amuzan vrea să atragă cât mai mulţi turişti în staţiunea Călimăneşti

Primarul Amuzan vrea să atragă cât mai mulţi turişti în staţiunea Călimăneşti

INTERES. „După ce vom finaliza proiectul «Mirajul Oltului», staţiunea nu mai va miza doar pe turismul social, cel subvenţionat de stat. Asta pentru că, după finalizarea proiectului vom vedea staţiunea invadată de tineri. Dacă şi în alţi ani am avut capacitatea de cazare în Călimăneşti-Căciulata umplută la refuz, când vom da drumul la proiect, nu ştiu ce ne vom face. Sper doar ca investitorii să observe că merită să investeşti în staţiunea noastră” – ne-a declarat Ilie Amuzan.

Primarul localităţii Călimăneşti, social-democratul Ilie Amuzan, a anunţat că termenul de depunere a ofertelor pe SEAP pentru participarea la licitaţia pentru proiectul „Mirajul Oltului” a expirat şi, ca urmare, în curând va începe procedurile de licitaţie. El speră ca proiectul în valoare de 22 milioane de lei, finanţat de Uniunea Europeană, să înceapă cât mai curând posibil. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul de intervenţie 5.2, „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice, şi  are două componente – aquaparcul şi parcul de agrement Jiblea”.

În parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti se vor amenaja un complex SPA, zonă vestiare, saună şi masaj, grupuri sanitare cu duşuri, piscina; la parter foyer acces, windfang-uri acces, scară şi lift panoramic;  la etaj va fi construită o sală de fitness, vestiare cu duşuri şi grupuri sanitare, iar în exterior vor fi amenajate o piscina pentru adulţi, o piscina cu apă termală tot pentru adulţi, o piscina pentru copii, tobogane de apă, vestiare publice cu duşuri şi grup sanitar, birouri administrative, cameră pompe, anexe depozitari şezlonguri, vestiar personal cu duş şi grup sanitar şi o parcare pentru 60 de locuri. Potrivit proiectului, parcul de agrement şi sport Jiblea presupune amenajarea de alei şi drumuri carosabile, alei pietonale, pistă de role, două terenuri de sport sintetice, cabină vestiare şi toalete ecologice, debarcader ponton pentru agrement şi un loc de joacă pentru copii. În staţiune se vor construi trei debarcadere pe râul Olt – Jiblea, insula Ostrov şi Izvoare Căciulata. În aceeaşi sumă intră şi achiziţionarea  unui vaporaş de croazieră.

Primarul Ilie Amuzan a ţinut să precizeze că acest proiect are ca obiectiv  îmbunătăţirea şi diversificarea ofertei de agrement pentru turiştii din staţiune. El vrea în acest mod să promoveze imaginea staţiunii Călimăneşti – Căciulata zonei la nivel naţional şi internaţional, să atragă cât mai mulţi turişti români şi străini şi să faciliteze investitorii privaţi. „Mă bucur nespus să-i anunţ pe vâlceni şi pe călimăneşteni, în special, că vom demara în curând proiectul «Mirajul Oltului». Aşteptăm cu nerăbdare această zi. Tot ce se va construi aici, complexul SPA, piscinele, debarcaderul, înseamnă un nou început pentru turismului staţiunii Călimăneşti – Căciulata. Staţiunea nu va mai miza doar pe turismul social, cel subvenţionat de stat. Asta pentru că, după finalizarea proiectului vom vedea staţiunea invadată de tineri. Dacă şi în alţi ani am avut capacitatea de cazare în Călimăneşti-Căciulata umplută la refuz, când vom da drumul la proiect, nu ştiu ce ne vom face. Sper doar ca investitorii să observe că merită să investeşti în staţiunea noastră” – ne-a declarat Ilie Amuzan.

CLAUDIA STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.