Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria Şirineasa vrea să rezolve problemele cauzate de pârâul Harasa

Una dintre localităţile vâlcene afectate de alunecările de teren din 2014 este Şirineasa. Atunci pârâul Harasa a erodat malul şi a ajuns până la temeliile caselor. Lucrarea de stabilizare a terenului afectat de alunecări se ridică la aproximativ 4,6 miliarde lei vechi.

Autoritățile locale nu au primit banii nici până în prezent

De atunci autorităţile locale s-au luptat să-i ajute pe cei afectaţi, însă nici până în prezent nu au primit banii soliciţi pe situaţii de urgenţă. Asta în condiţiile în care ştim cu toţii ca locuitorii din Şirineasa au mereu probleme cu inundaţiile.
„Pe situaţii de urgenţă nu am primit nimic. Au venit comisii peste comisii, am depus rapoarte şi toate documentele, aşa cum ni s-a cerut, dar fără folos. Torentul Harasa, care vine din pădure, de la graniţa cu Scundu, a săpat în mal, a «mâncat» tot pământul, iar o anexă a uneia dintre gospodării este acum în aer, stă să cadă. Devizul estimativ pentru stabilizarea terenului şi toate lucrările care trebuie făcute este de aproximativ 4,6 miliarde lei vechi”, a declarat Ion Streinu, primarul comunei Şirineasa.