Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Primăria Păuşeşti-Măglaşi investeşte pentru înfrumuseţarea şi bunăstarea comunei

foto Vocea ValciiProiectele primăriei comunei Păuşeşti-Măglaşi, deja creionate, vor schimba imaginea comunei şi vor îmbunătăţi nivelul de trai al localnicilor. Edilul localităţii, Alexandru Dediu, îşi doreşte finalizarea alimentării cu apă în toată localitatea, precum şi modernizarea drumurilor de interes local, cu fonduri guvernamentale „Avem un proiect de 6 km de drumuri pe ordonanţa 28, am realizat 2 km şi mai avem 4 km. Imediat cum timpul se îndreaptă şi va veni căldura, ne vom apuca de lucrări. Mai avem 9 km de alimentare cu apă şi rezolvăm întreaga comună cu alimentarea cu apă. Deja firma constructoare se pregăteşte de pe acum să se apuce de lucrări”.

În ceea ce privesc investiţiile mai mici propuse pentru anul 2016, primarul Alexandru Dediu ne-a declarat: „Pe Compania Naţională de Investiţii avem reabilitarea căminului cultural. Am primit adresa de la Ministerul Dezvoltării că a fost aprobată reabilitarea. De asemenea, lista de investiţii din acest an mai cuprinde şi reabilitarea sediului primăriei. Această investiţie am lăsat-o pe ultimul loc, pentru că nu are o prioritate, dar trebuie ca şi sediul primăriei să arate ca o primă clădire frumoasă a localităţii. Fiind sediul consiliului local şi al primăriei, trebuie să arate ca «o floare primăvara».

Ca investiţii mai mici, primăria doreşte să cumpere o remorcă de 2,5 tone pentru cele două tractoare pe care le avem în dotare. Dorim să avem în dotare la ambele tractoare remorci pentru ca în sezonul bun de lucru să avem două echipe care să lucreze în localitate la curăţenie, la şanţuri, la curăţit vegetaţia şi alte lucrări de înfrumuseţarea localităţii. De asemenea, vom cumpăra o cisternă de 3 tone pentru apă, pe care o vom folosi atât pentru ISU, cât şi pentru curăţenia din localitate şi udatul florilor şi arbuştilor ornamentali”.

Investiţie de 20 milioane de lei pentru trotuare

Prin fonduri locale, Dediu va demara şi amenajarea de trotuare, de la limita cu localitatea Vlădeşti şi până la hotarul cu oraşul Băile Olăneşti: „Am băgat în SEA licitaţia pentru realizarea trotuarelor, începând de la comuna vecină, Vlădeşti, până la oraşul vecin – Băile Olăneşti. Vom avea 7 km de trotuare stânga-dreapta, deci în total 14 km. O zonă va fi amenajată cu pavele şi rigole carosabile, iar acolo unde nu se pretează ca să realizăm trotuare vom realiza o zonă ierbată şi cu arbuşti. Investiţia aceasta cu trotuarele va fi cea mai mare din acest an, investiţie care ne constă în jur de 20 de milioane lei.

Avem o şcoală veche, în satul Pietrari, unde nu se mai ţin cursuri şi am dori ca această clădire să o reabilităm şi să o pregătim pentru situaţii de intervenţii la familii dezorganizate, familii cu probleme pe care să le găzduim pe o perioadă determinată. Acest proiect îl vom realiza cu fonduri europene.

În primăvara acestui an, înainte de Paşti, am prins o sumă de bani pentru a cumpăra trandafiri şi pomi ornamentali, astfel încât pe perioada primăverii, verii şi a toamnei, localitatea să arate frumos” a mai precizat primarul Alexandru Dediu.