Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria oferă multiple facilităţi persoanelor vârstnice

• Viceprimarul Cosmin Constantinescu susţine că trebuie să avem mai multă grijă de bătrânii noştri

AJUTOR. Primăria Râmnicului oferă o paletă largă de servicii persoanelor vârstnice, în scopul îmbunătăţirii vieţii acestora. Viceprimarul Cosmin Constantinescu, ne-a declarat că acesta este unul dintre obiectivele principale obiective pe care şi le-a fixat municipalitatea pentru anul în curs, motivând dorinţa de oferi un real sprijin celor de vârsta a III-a care nu dispun de resurse financiare.

Printre facilităţile oferite de Primăria Râmnicului se numără gratuitatea persoanelor cu vârsta de peste 62 de ani, pe toate liniile de transport în comun şi reduceri de până la 50% la abonamentele lunare. „De asemenea, beneficiază de transport gratuit şi persoanele cu dizabilităţi, asistenţii personali ai acestora, indiferent de vârstă. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie primesc din partea primăriei suma de 600 lei şi o „diplomă de fidelitate”, iar cei care au atins venerabila vârstă de 100 de ani vor fi premiaţi cu diploma „Vârsta de Aur” şi 500 de lei, bani care vor fi înmânaţi, personal, de primarul Romeo Rădulescu. Vreau să adaug că pensionarii beneficiază şi de reduceri între 25% şi 50% la spectacolele de la filarmonică şi teatru. În plus, ei au accesul gratuit la cinematograf şi la ştrand”, ne-a declarat viceprimarul democrat-liberal, Cosmin Constantinescu.

Mai mult decât atât, municipalitatea oferă servicii de informare şi consiliere pentru prevenirea abuzurilor persoanelor vârstnice care doresc să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru locuinţă sau un act de întreţinere în schimbul donării casei. Dintre serviciile puse la dispoziţie de primărie, amintim şi cel de îngrijire la domiciliu, oferit gratuit de Direcţia de Protecţie Socială din cadrul instituţiei: companie, cumpărături, plata taxelor şi a facturilor, cumpărarea de medicamente, activităţi de menaj, suport material (alimente de bază, medicamente de strictă necesitate). „Cetăţenii trebuie să ştie că municipalitatea oferă sprijin direct prin oferirea de asistenţă de urgenţă vârstnicilor aflaţi în situaţii de risc social concretizat prin: ajutoare financiare de urgenţă (procurare medicamente, investigaţii medicale, operaţii, dispozitive medicale, evitarea pierderii locuinţei prin executare silită, debite la chirie, întreţinere, utilităţi etc.); realizarea unor servicii de imediată necesitate: igienizarea spaţiului de locuit; adăpost temporar şi alte tipuri de servicii sociale specializate în cadrul Centrului Social de Urgenţă «Ioana» pentru cei lipsiţi de adăpost; servicii de informare, consiliere juridică, socială, medicală, administrativă, suport emoţional. În plus, bătrânii pot servi, zilnic, o masă caldă la cantina socială, iar pentru cei lipsiţi de susţinători legali, primăria oferă servicii funerare gratuite. De asemenea, primăria s-a implicat în distribuirea de produse alimentare comunitare (făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi, zahăr, lapte praf) pentru persoanele cu venit mic”, a conchis viceprimarul Constantinescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU