Acasă Administraţie Primăria din Lăcusteni a obţinut o primă victorie în instanţă

Primăria din Lăcusteni a obţinut o primă victorie în instanţă

Aflat la primul său mandat, primarul localităţii Lăcusteni, Cosmin Bocşaru, a moştenit o imensă datorie de la fosta administraţi. Situaţia este una incredibilă pentru că Primăria Lăcusteni are conturile blocate şi sechestru pus de toate clădirile şi bunurile din cauza faptului că trebuie să se înapoieze la AFIR peste 88 miliarde lei vechi, ce reprezintă lucrări de asfaltare neexecutate corespunzător în mandatul fostului primar.

La finalul investiţiei, cei de la AFIR au venit în control şi au constatat că s-au produs mai multe nereguli în derularea lucrărilor de asfaltare, apă şi canal. Firma care a câştigat licitaţia a intrat în insolvenţă şi a cesionat lucrarea, ce mai rămăsese de executat, firmei Remservice din Vâlcea. Cei de la AFIR au considerat că nu au fost respectate procedurile şi au solicitat să se înapoieze întreaga sumă.

Fosta conducere a primăriei a intentat proces, care s-a pierdut. Mai apoi s-a făcut şi contestaţie, care şi acesta s-a pierdut, fiind pe rol un nou proces la Curtea de Apel Piteşti, unde s-a solicitat o nouă expertiză tehnică.

Ziua de 13 iunie a fost una cu noroc

Veştile bune au venit însă în data de 13 iunie atunci când a fost admisă în partea contestaţia. Iată minuta instanţei:

„Admite în parte contestaţia. Anulează procesul–verbal nr. 18684/22.05.2015 şi decizia nr.1738/R/26.06.2015 cu privire la dispoziţiile privind rezilierea contractului de finanţare şi a recuperării integrale a ajutorului financiar nerambursabil în sumă de 7.142.521,04 lei plus TVA. Menţine în parte dispoziţiile privind valoarea creanţei afectate de nereguli, respectiv menţine creanţa pentru suma totală de 389.823,58 lei plus TVA, pe care contestatoarea, beneficiară a contractului de finanţare, trebuie să o restituie. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Piteşti.”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.