Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Petre Iordache, primar în pragul disperării

„Ne ţinem fuduli şi rămânem fete mari în casă!”• Consilierii locali cer 500.000 euro pentru concesionarea unui schelet de hotel

Disperare pe capul primarului Petre Iordache. Alesul din Ocnele Mari reintroduce pentru a patra oară proiectul de concesiune a hotelului şi bazei de tratament din staţiune în şedinţa de Consiliu Local. La ultima tentativă, consilierii au aprobat proiectul, dar au stabilit un preţ de 500.000 de euro pentru concesionarea scheletului de clădire şi a terenului aferent. Condiţiile au speriat pur şi simplu potenţialii investitori care oricum ar fi trebuit să mai investească o sumă consistentă în amenajarea clădirii. Nu doar investitorii au rămas halucinaţi văzând pretenţiile impuse de consilierii locali din Ocne, ci şi primarul Petre Iordache: „Sunt nebuni! Ne ţinem fuduli şi rămânem fete mari în casă!”

Locul unde nu se întâmplă nimic

Aşezat de şase ani în fruntea primăriei Ocnele Mari, primarul Iordache se uită neputincios la oraşul care moare încet-încet. „Nu se întâmplă nimic. Nici mie nu îmi vine să cred că în şase ani nu am reuşit să realizez acest proiect. Este a patra oară când revin cu el în Consiliul Local. Parcă au înnebunit! Ei vorbesc de preţuri de 20 de euro/mp fără să ţină cont că în clădirea aceea nu s-a mai investit nimic de 14-15 ani. Au fost cei de la Romtrans care se angajaseră să facă ceva, dar au intrat în incapacitate de a duce la capăt proiectul şi au reziliat contractul. Pentru mine a fost o prioritate, dar de fiecare dată m-am lovit de votul consilierilor. Dacă încerci să creezi facilităţi pentru investitori încep să strige că vine DNA-ul peste noi. Păi, atunci să îl dea DNA-ul către cine se dovedeşte interesat”, se plânge Petre Iordache. Primarul neputincios va încerca săptămâna viitoare să revină a patra oară cu propunerea de concesionare a hotelului şi bazei de tratament, de această dată având un italian dispus să investească în Ocne.

„Îl dau şi cu titlu gratuit”

Supărat pe consilierii locali, Iordache ameninţă să modifice proiectul în mod radical. „Sunt dispus să îl dau şi cu titlu gratuit. Oricum, cine vine trebuie să investească între un milion şi trei milioane de euro pentru a pune în funcţiune hotelul şi baza de tratament. Vorbim de o clădire cu 102 camere, patru nivele şi mansardă, spaţii pentru proceduri medicale, teren pentru piscină. Sunt multe lucruri de făcut acolo, dar dacă reuşesc să îl concesionez dau curaj şi altor investitori să vină în oraş. Oricum bugetul local ar câştiga. Gândiţi-vă ce înseamnă taxa pe autorizaţie de construire de 1% dintr-un milion de euro şi ce înseamnă apoi pentru economia zonei o astfel de investiţie. Acum am un italian interesat de acest obiectiv. A făcut afaceri în turism în Italia, dar s-a retras de acolo din cauza supraimpozitării. Este venit deja în localitate, l-am invitat şi pe el la şedinţă”, mai spune primarul din Ocne. Şedinţa cu bucluc este programată pentru joi, 28 noiembrie. Primarul oraşului nu are decât votul celor patru consilieri PD-L, proiectul urmând să treacă prin furcile caudine ale altor nouă maşinării de vot din partea PSD, PNL, PC, UNPR şi PP-DD.