Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Păsat a comis-o din nou! A lăsat Consiliul Judeţean Vâlcea expus

După ce liberalii vâlceni au aprobat ca posturi importante din Consiliul Judeţean Vâlcea, în număr de 12, printre care directorul economic, directorul tehnic, unul din cei doi ingineri, diriginţi de şantier de la departamentul tehnic, angajaţi de la departamentul economic, aparatul CJ Vâlcea rămâne descoperit. Vorbim aici de posturi cheie, mai ales în ceea ce priveşte derularea proiectelor europene accesate de CJ Vâlcea. Printre ultimele documente semnate de cel mai toxic preşedinte al CJ Vâlcea, l-am numit aici pe turnătorul de la PNL, Gheorghe Păsat, sunt şi cele care vizează tragerea pe linie moartă a unor specialişti greu de înlocuit.

Aşadar, înainte de alegerile locale, Ministerul a aprobat să le înceteze contractele de muncă pentru că urmează să îndeplinească condiţiile de pensionare, iar actualul preşedinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu studiază posibilitatea şi va trimite o adresă către ANFP pentru solicitarea unui punct de vedere privind prelungirea contractelor de muncă, întrucât până se organizează concursuri, având în vedere faptul că persoanele respective gestionau inclusiv proiecte europene, Consiliul Judeţean Vâlcea ar rămâne estrem de expus.

De altfel, Constantin Rădulescu a declarat în şedinţa de CJ Vâlcea că vrea să sprijine şi să întărească aparatul de specialitate al instituţiei, în condiţiile legii. Un amănunt foarte important: deşi Consiliul Judeţean Vâlcea a scos posturi la concurs, la aceste examene nu s-a prezentat nimeni.

Florea Mierluş, anchetat de DNA

Florea Mierluş, directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, iese la pensie. Deşi pentru unii acest eveniment este unul fericit, Mierluş pleacă din câmpul muncii cu tinicheaua DNA de coadă.

În data de 30 martie 2016, procurorii DNA au descins la biroul acestuia din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi casa din Goranu şi apartamentul din centrul oraşului, fiind interesaţi de lucrările executate pe situaţii de urgenţă în mai multe localităţi din judeţul Vâlcea.

Cu acea ocazie, au fost efectuate percheziții domiciliare în 17 locații, situate în municipiul București și județul Vâlcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Printre firmele de la care procurorii DNA au ridicat documente se numără şi Strabag, Govora SA, Alex Construct, Cazicom.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013- 2014.

În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații, situate în municipiul București și județul Vâlcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.