1

Parcul auto al SC ETA SA, înnoit cu opt „bijuterii tehnologice”

8. Parcul auto al SC ETA SA înnoit cu opt bijuterii tehnologice2

Cele opt autobuze Golden Dragon vor circula pe traseele din interiorul oraşului

SC ETA SA, societatea de transport persoane din Râmnicu Vâlcea a recepţionat, la începutul acestei săptămâni, cele opt autobuze Golden Dragon achiziţionate în urma licitaţiei organizate de companie. Produse în Republica Populară China de Xiamen Golden Dragon Bus, un joint venture, creat în 1992 şi specializat în proiectarea, producţia şi vânzarea autobuzelor de dimensiuni medii şi mari, noile mijloace de transport achiziţionate pentru confortul călătorilor din municipiu îmbină tehnologia engleză şi germană cu meticulozitatea şi hărnicia asiatică. La recepţia autobuzelor a participat, spre satisfacţia gazdelor, şi ambasadorul RP China la Bucureşti, ES Huo Yuzhen, marcând astfel pătrunderea pe piaţa transportului de persoane din România a mărcii chinezeşti. Modele similare circulă deja în oraşe din Italia, Germania şi Finlanda.

Prea săraci pentru a ne mai cârpi

Licitaţia a fost organizată de transportatorul de persoane de pe raza municipiului pentru înnoirea parcului auto existent, iar valoarea integrală de achiziţie este de 5.629.000 lei. „Noile autobuze vor înlocui mijloacele existente de transport în comun care generau cheltuieli mari cu întreţinerea, piesele de schimb şi combustibilul datorită vechimii lor. Până la creionarea unui program de rentabilizare a acestei societăţi au fost variante care prevedeau achiziţionarea de autobuze second-hand. Suntem prea săraci pentru a ne mai cârpi. Aceste autobuze noi vor spori gradul de confort al călătorilor din oraş. Până la urmă acesta este scopul nostru, să mulţumim cetăţenii Râmnicului”, a declarat directorul general al SC ETA SA, Ion Popescu.

Planuri mari pentru zona metropolitană

Chiar dacă cele opt autobuze vor deservi deocamdată doar zona urbană a oraşului, planurile edililor râmniceni nu se opresc aici, primarul Frâncu anunţând că îşi doreşte să vadă astfel de autobuze operând curse cât mai curând şi pe viitoarea zonă metropolitană. „Sper să continuăm legătura cu importatorul Cefin, cât şi cu partea chineză pentru a deservi mai multe trasee pe care le gândim pentru zona metropolitană Râmnicu Vâlcea. Este posibil ca în viitorul apropiat numărul autobuzelor noi din parcul auto al ETA SA să crească la 15″, a precizat Emilian Frâncu în timpul întâlnirii protocolare cu ambasadoarea Chinei în România. Noile autobuze Golden Dragon au 29 de locuri şi sunt prevăzute cu spaţiu pentru fotoliu rulant şi rampă manuală pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Autobuzele au o garanţie de 3 ani şi sunt garantate de producător pentru o utilizare îndelungată în condiţii optime.