Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Până la 1 iunie nu se vor face disponibilizări la Oltchim – Râmnicu Vâlcea!”

– susţine primarul Râmnicului, Emilian Frâncu

La întâlnirea de luni după-amiază de la Bucureşti, iniţiată de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la care au participat delegaţi ai Executivului, reprezentanţi ai administraţiei publice locale vâlcene precum şi parlamentari de Vâlcea, au fost relevate mai multe aspecte importante ale situaţiei actuale a SC OLTCHIM SA.

„Pe ansamblu, discuţiile de la Bucureşti au fost unele fructuoase, în care toţi participanţii şi-au putut exprima punctul de vedere, iar ministrul Economiei a stabilit ca marţea viitoare să se mai desfăşoare o rundă de discuţii cu sindicatele, eu adresând ministrului invitaţia ca această întâlnire să aibă loc la Vâlcea. În zilele următoare, ministrul Varujan Vosganian se va afla la Bruxelles, pentru a găsi o formulă de salvare a OLTCHIM şi de continuare a activităţii. Totodată, o altă decizie luată a fost aceea ca bi-săptămânal să aibă loc întâlniri tripartite reprezentanţi ai Guvernului – sindicate – conducerea  Oltchim pentru analiza evoluţiilor viitoare. Important este de subliniat faptul că la acest moment sunt în analiză mai multe proiecte de salvare a combinatului, ministrul subliniind faptul că orice propunere fezabilă este bine-venită şi va fi studiată cu atenţie” – a declarat primarul Râmnicului, Emilian Frâncu.

Miercuri, 20 februarie a.c., administratorii judiciari ai SC OLTCHIM SA au depus un raport asupra situaţiei existente, propunând reorganizarea ca modalitate de continuare, până în luna iunie, a funcţionării combinatului, iar peste 20 de zile se va întocmi un raport despre persoanele vinovate şi cauzele care au dus la insolvenţa societăţii, din discuţiile avute până în prezent rezultând că unul din motive ar fi încheierea unor contracte păguboase. În esenţă, eforturile care se fac în perioada următoare sunt îndreptate spre o privatizare cât mai corectă a combinatului, care să garanteze funcţionarea şi pe mai departe a acestuia.

MAGDA POPESCU