Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim nu moare, se transformă

• Locul campioanei României va fi luat de HC Oltenia, grupare care se va alege şi cu palmaresul. • Annabella şi Boromir deţin câte un procent din noua structură.

Echipa de handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a salvat în ultimul moment. Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională (30 iunie), Consiliul Local al Râmnicului a votat în unanimitate participarea municipiului în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în  prima divizie şi palmaresul campioanei României en-titre. Primăria va deţine 98% din noua structură, cu câte un procent urmând să intre două societăţi comerciale, Annabella şi Boromir. „Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informaţiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi de la echipa Energetic şi vom mai căuta jucătoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmând ca peste un an să atacăm participarea în cupele europene” – ne-a declarat primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei. Potrivit informaţiilor venite pe surse, prima şansă pentru a ocupa funcţia de antrenor principal le are fosta mare handbalistă a Chimistului, Maria Torok.

Consilierii locali PDL, fair-play

La finele săptămânii trecute, 11 consilieri locali au depus la Consiliul Local o iniţiativă similară, care nu a fost introdusă pe ordinea de zi. Proiectul de hotărâre era aproape identic cu cel votat marţi, singura deosebire fiind că noua grupare urma să fie constituită în câteva zile. De asemenea, printre acţionari erau suporterii vâlceni. Chiar şi în aceste condiţii, consilierii PDL, iniţiatorii fostei iniţiative, au fost fair-play şi au votat. „Am spus de atunci că nu este o bătălie politică, important este că echipa nu moare şi că vom avea handbal de performanţă la Vâlcea. Şi iniţiativa noastră şi cea pe care am votat-o azi au fost făcute pe fugă, pentru că timpul este scurt. Sperăm ca pe viitor şi consilierii puterii să dea dovadă de înţelegere când noi venim cu ceva pozitiv care poate ajuta judeţul” – a spus fostul viceprimar, Cosmin Constantinescu.

Greul acum începe

Pentru HC Oltenia greul abia acum începe. Până la debutul noului sezon competiţional, conducătorii clubului vor trebui să găsească aproape un lot întreg de handbaliste, să facă rost de bani pentru contracte, echipament, pregătirea de vară dar şi de un autocar pentru deplasări.

CLAUDIA STANCIU