Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Octogenarul Şindilaru – un pericol pentru râmniceni

Octogenarul Şindilaru  un pericol pentru râmniceni2Numai ce a revenit la cârma administraţiei publice locale primarul condamnat cu suspendare, că s-au şi întors pe culoarele primăriei Rm. Vâlcea „şobolanii” liberali, tovarăşi de idei ai conducătorului lor întors din „Egipt” Emilian Frâncu. Numele acestora este îndeobşte cunoscut râmnicenilor care se întreabă ce tot caută ei acolo, din moment ce nu sunt angajaţi ai primăriei şi nici stadion de fotbal nu este în această instituţie. Fără subiectivism sau realitate se poate subînţelege că numai banii îi ţin legaţi de primarul nedovedit (încă) infractor cu sentinţă irevocabilă. În fruntea căutătorilor de avantaje se află octogenarul Tudor Şindilaru, inginer constructor, atins de boala bătrâneţii şi jocul în tacheţi. El este sfătuitorul de taină al primarului şi pentru că amândoi sunt dominaţi de copilărie – primarul de o copilărie întârziată şi Şindilaru – de boala copilăriei datorată bătrâneţii – ei se joacă cu circulaţia rutieră din judeţ, bramburind sensurile, culoarele de circulaţie, bretelele de fluidizarea traficului etc. Noi ştim bine că Şindilaru are un carnet de miliţian, de pe vremea Cealaltă, când era lăsat să-şi pună în practică ideile de circulaţie psihedelice, dar a venit vremea să se ducă să-l predea celor care i l-au încredinţat şi asta fie pentru că vremea aceea a trecut, fie pentru că nu are nici o specialitate profesională în domeniul rutier.

De ce-l lasă Frâncu să deseneze străzile şi sensurile din capul lui pe asfaltul Râmnicului, nu ştim, dar dacă nu pune capăt prostiilor pe care vrea să le promoveze s-ar putea ca vreo 100 de locuitori ai cartierului 1 Mai şi încă 100 din cartierul Ostroveni să vină în faţa primăriei Râmnicului şi să protesteze pentru că tremuriciul Şindilaru vrea să facă pe strada 1 Mai sens unic, cu pornire de sub podul de cale ferată până la giratoriul din Calea lui Traian. Este o mare nebunie şi un prilej de mare nemulţumire. Locuitorii din acest cartier, ca să ajungă în parcarea blocurilor unde stau, trebuie să meargă pe Calea Traian până la Liceul Economic, să coboare pe strada cu restaurantul Supca, să treacă pe sub pasajul CFR, apoi la stânga, pe strada paralelă cu calea ferată până la celălalt pasaj subtransversal şi de acolo să intre pe sensul unic al străzii 1 Mai. Calculând această ocolire, se fac 5 km în plus (consum de combustibil, nervi, uzură etc.) fără să se obţină nici un avantaj pentru traficul mare de pe Calea lui Traian. Care este explicaţia acestei „strategii” a lui Şindilaru? În afară de o explicaţie medicală, nu există niciuna. Evident, pe octogenarul liberal îl doare în bombeu. Nu-l poate judeca nimeni că greșește, nu-l votează nimeni pentru Eternitate şi s-a obişnuit cu înjurăturile râmnicenilor care i le trag, în rafale concertate, de prin anii ’80. Încet, încet, soarta primarului Frâncu se agravează cu noi probleme. Domnule Emilian Frâncu, nu este destul ce aţi pătimit? Aşa repede aţi uitat de “armata” făcută la Rahova? Locuitorii Râmnicului de-abia aşteaptă să deratizaţi instituţia pe care o conduceţi. V-aţi achitat cu prisosință de datoria faţă de bătrânelul inginer care a depus mărturie în procesul în care-l priveaţi din boxa angajaţilor la Tribunalul Bucureşti. Gata!

P.S.: Atât de mult respectă Legea circulaţiei Tudor Şindilaru în municipiul Rm. Vâlcea încât miercuri, 9 octombrie a.c., în jurul orei 14:05, ieşind de pe strada Şcolii Generale nr. 1 în Calea lui Traian, la volanul autoturismului său Nissan Patrol (VL 06 AZK), în loc să o ia la dreapta (spre Colegiul Lahovari) a tăiat-o în față, pe strada ce duce spre Romsilva pe lângă Biblioteca Judeţeană, evitând, în extremis, un accident devastator. Domnilor poliţişti de la Serviciul Rutier, supuneţi-l pe bătrânul confident al primarului Frâncu la un test auto, pentru că la 80 de ani câți are cam dă semne de nepotrivire cu poftele inimii şi ale vieţii ce și-o imaginează eternă. Trageţi-l pe dreapta, până nu-i va fi prea târziu.