Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Dragnea apără aleșii traseiști

Liviu Dragnea, cel care a fost promotorul ordonanței de urgență prin care aleșii puteau să-și schimbe partidul pe listele căruia au fost votați, le dă asigurări traseiștilor că nimic rău nu li se poate întâmpla și că nu-și vor pierde mandatul.

„Nu poţi să ai efecte sau să aplici un act retroactiv, pentru că ordonanţa, la vremea respectivă, era un act normativ în vigoare. Primarii au făcut acele acţiuni în baza unui act normativ în vigoare şi atunci nu există niciun fel de motivaţie ca ei să-şi piardă mandatul. Parlamentul oricum va adopta o hotărâre de respingere a ordonanţei şi probabil că va adopta şi unul sau mai multe articole în care să explice care sunt efectele ordonanţei respective”, a declarat Liviu Dragnea la postul național de televiziune.

Președintele executiv al PSD a mai adăugat că aleșii care au schimbat partidul nu au de ce să se teamă deoarece deciziile lor au avut la bază un act normativ în vigoare. „Gândiţi-vă că poate să fie o ordonanţă, nu ştiu, în domeniul economic, prin care se adoptă nişte măsuri. Ulterior ea va fi declarată neconstituţională. Ce se întâmplă cu toate companiile private şi nu numai care în baza acelei ordonanţe şi-au făcut un plan de afaceri, au luat nişte măsuri şi după aia să revină la faza iniţială?”, a mai spus Dragnea.