Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LIBER circulaţiei auto pe pasajul Tudor Vladimirescu

Astăzi, la ora 14.00, pasajul Tudor Vladimirescu (precum şi podul peste râul Olt, din prelungirea sa) se va deschide traficului auto (cu restricţii datorate lucrărilor ce au mai rămas de executat).

Deşi încă nu este finalizat, mai existând lucrări care trebuie efectuate, primarul interimar Gigi Matei a insistat ca să se dea drumul circulaţiei rutiere măcar pe câte o bandă de mers în cel mai scurt timp posibil, cu restricţiile datorate lucrărilor ce au mai rămas de executat: realizarea rosturilor de dilataţie, amenajarea zonei pietonale, sistematizarea circulaţiei rutiere de legătură între străzile Ion Referendaru şi Ferdinand şi altele. Executivul Primăriei va face toate eforturile ca această investiţie să se încheie în termenii stabiliţi şi, totodată, va gestiona lucrările de reabilitare a podului peste râul Olt astfel încât, până la finalizarea acestor două investiţii, legătura rutieră cu cartierul Goranu să nu mai fie oprită.

Din start, proiectul a avut deficienţe, mai ales că proiectantul nu a prevăzut trotuare, astfel încât cei care locuiesc în Goranu să poată ajunge în Râmnic şi pe picioare, nu doar cu maşina. În acest moment, existenţa trotuarelor depinde doar de alocarea de fonduri de la Primăria Râmnicului, pentru că ele nu se mai pot realiza pe bani europeni.

Firma care a câştigat licitaţia, Confort din Timişoara, care acum se află în faliment, ar fi trebuit să finalizeze investiţia încă din luna iunie a anului trecut, aşa cum era specificat în contract. Numai că ne aflăm în luna august 2014 şi abia se poate vorbi de o inaugurare pe jumătate a podului şi asta doar pentru că primarul interimar Gigi Matei a pus piciorul în prag şi a spus că nu mai acceptă amânări.