Acasă Administraţie La Şuşani, se va construi un spital pentru pacienţii cu deficit locomotor

La Şuşani, se va construi un spital pentru pacienţii cu deficit locomotor

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiLa Şuşani se va construi unul dintre cele mai moderne spitale de recuperare al pacienţilor cu deficit locomotor, Primăria din localitate găsind deja investitorii interesaţi să construiască o unitate spitalicească într-o zonă în care cel mai apropiat spital este la 40 de kilometri distanţă, la Drăgăşani, sau la 29 de kilometri, la Slatina.

Din păcate, această iniţiativă vine ca urmare a unei tragedii din familia unei fiice a comunei Şuşani, stabilită de mai mulţi ani în Italia. Proiectul va fi realizat printru proiect cu finanţare europeană.

„Recomandarea pentru alegerea localităţii noastre s-a făcut datorită unei doamne, astăzi cetăţean italian, fiică a comunei, care a ţinut în mod special ca ridicarea acestui spital să se facă la Şuşani, datorită faptului că tatăl acestei doamnei a decedat, după ce ambulanţa de la spitalul din Slatina nu a putut să ajungă la timp”, susţine primarul Gheorghe Staiu.

Primarul Gheorghe Staiu susţine că a avut deja mai multe discuţii, iar primăria va intra în acest parteneriat donând terenul necesar construirii unui spital, unde să se poată rapid, iar pacienţii, indiferent de vârstă, să poate beneficia de asistenţă medicală adecvată.

„Un grup de antreprenori, care au pus bazele unui ONG în Italia, vor construi un spital de recuperare al pacienţilor cu deficit locomotor în comuna noastră, cu fonduri europene, printr-un parteneriat public cu Primăria Şuşani. Noi venim cu terenul, iar ei realizează construcţia. Va fi un proiect major care, pentru mine, este un vis frumos, care devine realitate. O dată cu aprobarea noului PUG am trecut în intravilanul localităţii jumătate din izlazul comunal din Şuşani, acesta fiind terenul pe care se va construi locaţia. Este o zonă ideală pentru înfiinţarea acestui spital. Va fi un proiect major, cu o valoare foarte mare, peste 30 de milioane de euro, o construcţie pe trei nivele”, declară primarul social-democrat din Şuşani.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.