1

La Râmnicu Vâlcea, crește PREȚUL la APĂ CALDĂ și CĂLDURĂ

Preţul de facturare către populaţia din Râmnicu Vâlcea a energiei termice sub formă de apă fierbinte, va creşte ca urmare a unei decizii a consilierilor municipali, care au aporbat luni, 31 august a.c. mărirea, la ererea Consiliului Judeţean Vâlcea şi a CET Govora.

Mărirea de preţ era necesară ca urmare a condiţionalităţii de creştere a tarifelor conform Anexei 1.4 din Contractul de finanţare aferent proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării cu legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.

Aşadar, preţul plătit de populaţia municipiului, creşte de la 201,62 lei/Gcal inclusiv TVA la 225,15 lei/Gcal inclusiv TVA. Consiliul Local Râmnicu Vâlcea va plăti în continuare către CET Govora subvenţia de 47,33 lei/Gcal, reprezentând diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei de 272,48 lei/Gcal inclusiv TVA şi preţul de facturare al energiei termice către populaţie de 225,15 lei/Gcal inclusiv TVA.