1

Ion Horăscu a venit cu veşti bune de la Asociaţia Comunelor din România

IMPLICARE. Primarul din Prundeni a obţinut un ordin al Ministerului Agriculturii prin care să se deblocheze activitatea de înscriere a titlurilor de proprietate, după ce Ion Horăscu i-a solicitat ajutorul. Pentru activitatea sa din Primăria Prundeni, Ion Horăscu a fost răsplătit şi cu o diplomă jubiliară şi un trofeu. „A fost o sesiune interactivă de data acesta, primarii fiind consultaţi în repetate rânduri. Ni s-a prezentat noua legislaţie în vigoare, dar şi proiectele de lege privind administraţia publică locală. S-a vorbit foarte mult pe baza descentralizării, dar şi de faptul că se va modifica Legea 215, privind administraţia publică locală” – ne-a declarat primarul din Prundeni.  

Timp de patru zile, la Bucureşti, a avut loc cea de-a XV-a Adunare generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), ce s-a desfăşurat în perioada 4-7 martie 2012. La acest eveniment au participat 5 primari din judeţul Vâlcea, fiecare prezentând problemele administrative cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi. Trebuie amintit că această organizaţie a luat fiinţă în urmă cu 15 ani şi, de-a lungul timpului, a solicitat guvernanţilor sprijin şi ajutor pentru satele româneşti. Pe agenda de lucru a Adunării Generale a ACoR au fost programate întâlniri de lucru cu miniştrii Guvernului Ungureanu, cu foştii preşedinţi ai României după ’89 încoace.

Printre primarii vâlceni participanţi la acest eveniment s-a numărat şi edilul localităţii Prundeni, Ion Horăscu, care, de când este în fruntea acestei instituţii, nu a lipsit de la nicio adunare, ridicând de fiecare dată probleme pertinente, ce vin în ajutorul funcţionarilor publici, dar şi al edililor. Nici anul acesta primarul din Prundeni nu a lipsit de la Adunarea generală a ACoR, el fiind răsplătit şi cu o diplomă jubiliară şi un trofeu pentru întreaga sa activitate din primărie. Trebuie reamintit că acesta, la cea de-a VII-a ediţie a Galei „Premiile de excelenţă Administratie.ro”, a fost unul dintre cei mai apreciaţi edili, primind un premiu de excelenţă pentru activitatea meritorie din Primăria Prundeni.

Pe lângă aceasta, Ion Horăscu a ţinut să ridice câteva probleme cu care se confruntă la Primăria Prundeni. Una dintre acestea, şi cea mai importantă pentru că vine în ajutorul cetăţenilor, este legată de faptul că la ora actuală, la Oficiul de Cadastru, este blocată activitatea de înscriere a titlurilor de proprietate în baza proceselor verbale date. Astfel, primarul s-a adresat ministrului Agriculturii, dar şi preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Cadastru, cerându-le ajutorul în acest sens. Solicitarea sa a avut succes de izbândă, cei doi oficiali emiţând un ordin prin care să se deblocheze activitatea de înscriere a titlurilor de proprietate. „Este chiar o veste bună şi mă bucur că am putut participa la acest eveniment. Aveam probleme de ceva timp cu înscrierea titlurilor de proprietate şi oamenii veneau disperaţi la mine. Sincer vă spun că mai mult pentru a rezolva aceste probleme m-am dus la Adunarea generală a ACoR. De asemenea, am obţinut promisiunea guvernanţilor că primarii care au participat vor fi primiţi oricând pentru a încerca să le rezolve problemele. A fost o sesiune interactivă de data aceasta, primarii fiind consultaţi în repetate rânduri. Ni s-a prezentat noua legislaţie în vigoare, dar şi proiectele de lege privind administraţia publică locală. S-a vorbit foarte mult pe baza descentralizării, dar şi de faptul că se va modifica Legea 215, privind administraţia publică locală. Astfel că primarul, de acum înainte, nu va mai răspunde singur în faţa justiţiei, ci alături de secretarul primăriei. Mai mult, de acum încolo primarul va fi cel care va conduce şedinţele de Consiliu Local” – ne-a declarat primarul localităţii Prundeni, Ion Horăscu.

CLAUDIA STANCIU