Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea luptă pentru soarta sinistraților din Vâlcea

Ședința de comandament de la începutul acestei săptămâni, condusă de președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a statuat măsurile urgente pentru normalizarea situațiilor create de inundații din localitățile Vaideeni, Olăneşti, Stoileşti, Vlădeşti etc. La şedinţă, au mai participat directorii RAJDP, APAVIL, ABA Olt, Direcţia Silvică, Direcţia de Sănătate Publică, precum şi primarii celor patru localităţi.

Ion Cîlea le-a mulţumit tuturor celor care au respectat deciziile luate pentru regularizarea albiei râului Luncavăţ, refacerea drumurilor de interes local, alimentarea cu apă şi energie electrică în toate localităţile afectate, evaluarea caselor şi a celorlalte anexe gospodăreşti distruse total sau parţial de torenţi în comuna Vaideeni, cât şi vaccinarea copiilor şi a celorlalţi cetăţeni din această localitate.

Președintele CJ, Ion Cîlea, a avut, însă, şi reproşuri de făcut în special pentru conducerea ANIF, care a tratat cu superficialitate problemele grave apărute, în special în cazul digului betonat din comuna Stoileşti, care a fost distrus.

În ceea ce priveşte reconstrucţia caselor distruse din Vaideeni, preşedintele CJ Ion Cîlea a insistat ca acesta să fie construite în alte zone ferite de evenimente hidrologice, astfel încât cei 5 milioane lei alocați de Guvern să fie folosiţi cu responsabilitate şi în deplină siguranţă.