Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Investiţii majore în infrastructură în localitatea Stăneşti

În localitatea Stăneşti din judeţul Vâlcea se lucrează de zor pe OUG 28/2013 la asfaltarea mai multor kilometri de drumuri comunale. În această perioadă, Ionel Michiu, primarul comunei Stăneşti, asfaltează 5,6 kilometri de drumuri. Lucrarea a fost începută în anul 2014 şi are termen de finalizare 2018, însă Ionel Michiu este sigur că va reuşi să o finalizeze anul viitor.

„Prin acest proiect, modernizăm două drumuri. Primul este Vârleni – Linia Dealului, în lungime de 3,6 kilometri. Aici, s-a turnat primul strat de asfalt pe toată distanţa, iar pe jumătate s-au realizat şi rigole betonate. Al doilea drum este Stăneşti – Cuculeşti (2 kilometri). Acolo, deocamdată, nu am început asfaltarea, dar urmează să atacăm şi acea zonă”, a anunţat liberalul.

De asemenea, primarul Michiu mai are în vedere depunerea unui nou proiect pentru aprobarea finanţării tot pe OUG 28/2013, care presupune asfaltarea a 7,8 kilometri de drumuri comunale. În paralel, se lucrează şi la introducerea de apă şi canalizare în toată comuna.

„În sfera noastră de preocupări, în prezent, se află şi proiectul pe mediu – apă şi canalizare. Se lucrează de zor, inclusiv la staţia de epurare. Conducta de apă s-a băgat în totalitate. Recent, pe OUG 28, am avut şi o extindere a sistemului de apă, în două sate: Ciponeşti şi Bărcăneşti. S-au încheiat lucrările. Ca să aveţi o imagine cât mai clară, noi avem 9 sate. În 2009, prin SAPARD, am băgat apă în două sate: Văleni şi Linia Dealului. Pe OUG 28, am extins sistemul, în Cioponeşti şi Bărcăneşti. Iar pe Agenţia Fondului de Mediu, am început în 2015 un sistem nou de apă, pentru celelalte 5 sate (Valea Lungă, Stăneşti, Cuculeşti, Gârnicetu şi Suieşti), precum şi canalizare, pe toată comuna – mă refer la drumul judeţean, nu şi la drumurile laterale”, a completat Michiu.