Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Infrastructura rutieră, prioritară pentru administraţia din Nicolae Bălcescu

Din cei peste 250 de kilometri de drumuri comunale pe care îi are localitatea Nicolae Bălcescu, procentul de asfaltare este mic.

O parte dintre proiectele depuse privind modernizarea infrastructurii rutiere, au primit finanţare şi sunt pregătite noi proiecte. În prezent, în localitatea se fac lucrări de asfaltare cu bani din bugetul local.

„Nu ne permitem prea multe investiţii din bugetul local fiindcă nu este un buget mare. Cu toate acestea, vom asfalta măcar un kilometru în fiecare an. Este puţin, având în vedere că localitatea are peste 250 de kilometri de drumuri comunale. În prezent, procentul de asfaltare a drumurilor comunale este în procent destul de mic. Eu mi-am propus să asfaltez drumurile din localitate în cel mai scurt timp”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu spune că oamenii locului au nevoie mare de aceste investiții și că toate drumurile și ulițele de pământ sau de piatră trebuie asfaltate.

Un alt proiect de asfaltare se va realiza cu fonduri atrase prin CNI. Primarul spune că foarte curând se va da ordinul de începere a lucrării. Drumul are o lungime de aproximativ 4 kilometri, face legătura cu localitatea Dănicei şi este o cale extrem de utilă pentru comunitate, o rută care leagă cele două localităţi, scutind mai mult de 50 de kilometri traseul pe varianta drumului naţional. Valoarea investiţiei este de 124 de miliarde de lei vechi.

Bani pentru asfaltarea drumurilor s-au atras şi prin PNI „Anghel Saligny”. Prin urmare, 8,9 milioane de lei ajung în comuna Nicolae Bălcescu. Banii vor fi folosiţi la lucrările de turnare a covorului asfaltic pentru drumurile comunale din localitate. „Avem deja licitaţia făcută şi pentru acest proiect. Prin urmare, şi prin acest PNI „Anghel Saligny” vom reuşi asfaltarea drumurilor pe o lungime de 8 kilometri. Sunt patru tronsoane de drum în zona Ginerică, Comanca, Valea Viei şi Dosul Râului”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.