Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎN FINAL: Voineasa a primit 1 miliard lei vechi de la Consiliul Judeaţean

Deşi era condamnată să primească mulţimea vidă în loc de bani de la Consiliul Judeţean, din sumele defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor, primăria Voineasa a primit totuşi 1 miliar de lei vechi din bugetul propriu al Consiliului. Atacat din toate părţile, preşedintele CJ Vâlcea s-a apărat susţinând că în data de 25 martie a.c. a primit o adresă de la executorul judecătoresc, Radu Marius, cel care administrează domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului, prin care Consiliului Judeţean i se interzicea să plătească vreo sumă de bani către unitatea administrativă Voineasa. Poprirea viza suma de 359 miliarde lei vechi, lucrări executate şi facturate. Ion Cîlea a spus că această adresă l-a legat de mâini şi de picioare, pentru că el nu poate încălca legea. Deşi executorul a revenit cu o nouă adresa, cei din CJ deja repartizaseră banii. „Din păcate, aceasta este situaţia. Însă, trebuie să avem răbdare pentru că voi găsi o soluţie la această problemă. În luna aprilie, voi rezolva problema cu banii de la Voineasa” – a spus preşedintele Ion Cîlea.

Un primar disperat

Pentru a-şi susţine cauza, prezent la şedinţă a fost primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu, care le-a spus aleşilor judeţeni că se află într-o gravă eroare. El a ridicat tonul şi, aflat la capătul răbdării, a aruncat cu acuzaţii şi a ameninţat cu instanţa. „Oamenii din Voineasa contribuie la bugetul de stat cu taxe şi impozite, este normal ca o parte din aceste taxe să vină către ei. Dacă mă întrebaţi, vă aduceam hotărârea judecătorească să vedeţi că Primăria Voineasa era executată numai pe domeniul schiabil. Conturile Primăriei nu au fost şi nu sunt blocate. Aţi interpretat greşit şi este lipsă de respect la adresa oamenilor din Voineasa. Şi admiţând ideea că ar fi fost aşa, domeniul schiabil nu este a lui Faur care l-a construit, domeniul schiabil este domeniu public, este averea acestei ţări. Conform legii pe care dumneavoastră aţi citit-o, aveam dreptul să primim o sumă, indiferent care ar fi fost ea. Dar, repet, aveam dreptul să primim chiar dacă aceste datorii mergeau la arierate. Dacă mergeau la arierate era foarte bine, domnul preşedinte Cîlea. Primăria Voineasa este cea care cofinanţează acest mare proiect. Numai noi şi Ministerul. Nu sunteţi dumneavoastră şi nici altcineva. Noi am plătit, din sărăcia noastră, peste 2 miliarde de lei în plus faţă de cofinanţarea pe care o aveam. Fără susţinerea dumneavoastră. Vreau să vă spun un lucru, domnule preşedinte, se fac doi ani de zile de când Guvernul dumneavoastră, cu Victor Ponta în frunte, nu dă niciun leu pentru pârtia de schi de la Obârşia Lotrului. Lăsaţi mediul de afaceri să moară, pentru că omul acesta, Faur, a plătit 1,8 milioane euro la bănci. Domnule, nu ne-aţi dat niciun leu la arierate şi nici la pârtie. V-am chemat în instanţă pe 15 aprilie, cu Ministerul Finanţelor, Economiei şi cu Ministerul domnului Dragnea. Toţi cei enumeraţi trebuiau să urmărească această investiţie. Domnul preşedinte, de fapt nu v-a interesat problema. Vă suspectez de ipocrizie!” – a spus primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

Bulacu şi Prală au dat soluţia

Soluţia de avarie a fost oferită de cei de la PDL, prin vocea preşedintelui Romulus Bulacu, care a spus că se pot găsi soluţii chiar şi în această şedinţă. La fel, consilierul judeţean PDL, Ştefan Prală a spus că este păcat ca primăria Voineasa să nu primească niciun leu şi că, dacă există bunăvoinţă, se poate găsi 1 miliard de lei vechi şi pentru această localitate, urmând ca într-o şedinţă extraordinară, ce va avea loc peste 2 săptămâni să se mai aloce încă 1 miliard lei vechi.