Acasă Administraţie Helioport la Vâlcea! Când?

Helioport la Vâlcea! Când?

Consilierul local PNL Cristian Simoiu face un apel public catre decidentii politici administtativi si politici pentru ca proiectul privind constructia unui helioport in localitatea Budesti sa devina realitate, tocmai penttu ca transportul medical de urgenta sa fie unul rapid.

Deocamdata, investitia este blocata in birocratie si nu sw stie cand va incepe efectiv constructia.

„De aproape zece de ani aud prin presa tot felul de stiri privind intentia decidentilor locali si judeteni de a construirii un heliport destinat in special elicopterelor SMURD, dar din pacate fara un rezultat concret.

Necesitatea construirii unui heliport este in principal de a se asigura infrastructura de transport pe cale aeriană a pacienților, cu elicopterele SMURD, reducând timpul de răspuns în situații de urgențe medicale. Beneficiile sunt cât se poate de evidente, deplasarea pentru urgențe medicale, transportul persoanelor aflate în condiții de risc medical se pot realiza cu ușurința, salvând timp prețios și mai ales vieți.

De asemenea, folosind zborul se vor evita aglomerările din traficul rutier și blocajele provocate de accidentele rutiere, inundații sau înzăpeziri pentru deplasarea la locul intervenției, astfel va crește gradul de disponibilitate al serviciilor medicale printr-o mai bună acoperire a teritoriului.

Sunt surprins ca de ani de zile nici unul din decidentii locali si judeteni nu a reusit sa faca acest obiectiv foarte important pentru sistemul medical din judetul Valcea, cu toate ca Spitalul Judetean de Urgente Valcea este Centru de recoltare organe pentru transplant, unde este foarte important timpul de livrare al organelor necesare unui eventual transplant.

Pe aceasta cale, fac un apel public către conducerile Consiliului Judetean Valcea, Instituția Prefectului Jud. Vâlcea, Spitalului Județean de Urgență Vâlcea si Primariei Municipiului Ramnicu Valcea să urgenteze demersurile pentru construirea unui astfel de obiectiv care să permită aterizarea și decolarea elicopterelor pe timp de zi și noapte, pentru a nu se mai repeta situații din trecut, când răniti grav în urma unor accidente rutiere nu au putut fi preluați și transportati de urgență la un spital universitar cu un elicopter SMURD pentru că pe locul actual din Râmnicu Vâlcea (izlaz Goranu) unde acesta poate să ajungă, nu se poate nici ateriza și nici decola pe timp de noapte”, sustine consilierul local PNL, Cristian Simoiu.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.