Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei, ultimatum pentru Conexvil: „Termină pe 15 septembrie sau reziliem contractul”!

Primarul interimar al Râmnicului îi răspunde acid lui Gheorghe Ioniţă

Aşa cum a obişnuit din momentul în care a preluat frâiele Râmnicului, primarul interimar, Ion Gigi Matei, face declaraţii tranşante despre problemele din municipiu, fără ocolişuri, fără justificări. La finalul săptămânii trecute, Matei a organizat o conferinţă de presă în care i-a răspuns consilierului PNL, Gheorghe Ioniţă, cel care îi reproşase că strategia de dezvoltare nu e bine realizată. De asemenea, Matei a vorbit despre două dintre investiţiile majore din Râmnicu Vâlcea.

… Despre Pasajul Tudor Vladimirescu

„Veştile nu sunt atât de bune, chiar dacă noi am fost entuziaşti şi am pregătit diverse strategii, din păcate totul se rezumă la bani, la banii care trebuie să treacă neapărat pe la constructorul care a câştigat licitaţia cu pasajul. Am făcut plata pentru lucrările efectuate pe luna iulie, de 12,5 miliarde lei vechi şi am discutat cu constructorul să facă plăți imediate către furnizorii de asfalt şi către firma care execută lucrările de hidroizolaţie. Povestea începuse frumos, eu credeam că ne încadrăm în termenul de 10 august să circulăm pe pod pe două benzi dar acum revin şi spun că din păcate, datorită plăţilor către prestatorii de lucrări ne-a dat peste cap acest scenariu. Sperăm să se înceapă asfaltarea şi să se poată circula începând cu această săptămână în condiţii restrictive, însă cel puţin pe două benzi. Am făcut tot ce am putut, am trecut şi prin situaţii dificile, oamenii disperaţi din zona Goranu au venit la primărie, şi-au spus nemulţumirile dar au înţeles în final că singurul vinovat este constructorul, bineînţeles în afară de cel care a ales constructorul. Mult a fost, puţin a rămas. Mi-e greu să dau termene, acum este o chestiune de zile. Am înţeles disperarea, i-am înţeles şi pe oamenii de afaceri din zonă, vin din mediu privat, ştiu ce înseamnă să scadă veniturile şi din acest motiv nici nu am fost vehement cu cetăţenii care au venit să mă admonesteze la birou.”

…Despre lucrările de renovare de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari

„Facem tot ce putem să încheiem şi acest proiect. Mai este de realizat un procent foarte mic, cel mai important lucru de realizat este tâmplăria, tabloul tâmplăriei este dificil de realizat pentru că este vorba de o tâmplărie specială din lemn stratificat şi nu este vorba de una în serie, holurile de la liceu sunt unice, adică trebuie măsurat fiecare hol şi trebuie făcută o fereastră pe măsură diferită, nu poate fi o producţie de serie. Până acum s-a făcut lucru de calitate, însă mai sunt de executat încă 260 metri pătraţi de tâmplărie ceea ce în mod normal nu se poate realiza într-un timp atât de scurt încât să asigurăm că deschiderea şcolii să fie făcută în CN Lahovari. Am forţat lucrurile şi acolo şi sperăm ca măcar corpul C3 să fie finalizat astfel încât profesorii să nu mai fie nevoiţi să treacă cu catalogul în mână strada la Facultatea Spiru Haret unde mai plătim şi chirie, bani asiguraţi din bugetul primăriei. În plus Facultatea solicita şi o mărire a chiriei şi reparaţii curente, chestiuni care înseamnă un buget mai mare. În aceste zile ne gândim să nu prelungim contractul de execuţie al firmei respective care este prelungit până la data de 15 august şi analizăm situaţia să reluăm licitaţia să încheiem lucrarea cu o altă firmă. Vom vedea dacă o să continuăm sau nu cu această firmă pentru că în mod normal firma care produce tâmplăria poate să o realizeze în câteva luni. Aici avem aceeaşi poveste ca la pasaj, firma Conexvil este în insolvență şi bineînţeles condiţiile şi concluziile insolvenței le ştim cu toţii. S-a găsit înţelegere la o firmă locală să se realizeze pavajul curţii interioare astfel încât Lahovari să devină cel puţin prin exterior ceea ce a fost anterior, să aibă o curte curata şi primitoare.”

… Despre declaraţiile lui Ioniţă

„Eu niciodată n-am dezgropat securea înaintea altora. Dacă domnul Ioniţă vrea să-şi facă de lucru, vă spun că dânsul, împreună cu domnul Frâncu, au contractat firma, au discutat pârghiile şi direcţiile în care vor să fie această strategie, ba chiar vorbeau la pertu cu consultantul, deci se cunosc bine. Iar ceea ce a fost prezentat public este şi, parţial, dorinţa dânsului. Am spus-o şi la dezbatere, strategia respectivă nu este întocmită bine şi mă deranjează foarte mult asta. Pentru că au venit şi consultanţii la dezbatere, am adunat în sală toţi directorii de direcţii, care anterior au făcut completări şi propuneri, iar ele nu s-au regăsit în materialul supus dezbaterii. Parcă nici nu a fost acea întâlnire. În mod deosebit, domnul Miftode a avut observaţii pertinente şi foarte exacte, doamna Fulgescu, de la Direcţia de Protecţie Socială, a avut unele observaţii, unele chiar dure la adresa consultanţilor şi am oprit-o cu greu, rugând-o să folosească nişte termeni mai eleganţi. Cum să fiu mulţumit, mai ales că nu am nici o legătură cu firma respectivă, nu eu am contractat-o. Nu este o strategie nouă. Justificarea consultantului în apărarea sa, în sală, a fost adevărată până la urmă, pentru că a fost o periere a ceea ce a existat în strategia comandată, executată şi plătită pe vremea domnului Romeo Rădulescu. Contractul de adaptare cred că are valoare de 150 milioane lei vechi”.