Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gică Păsat şi liberalii lui din CJ îşi bat joc de bătrânii de la Bălceşti

Atitudine inacceptabilă a vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Gică Păsat, dar şi a consilierilor locali PNL care la ultima şedinţă ordinară şi-au bătut joc de bătrânii internaţi la Căminul de la Bălceşti. Deşi au fost rugaţi să salveze căminul de la desfiinţare şi să aloce o sumă modică de bani pentru ca cei 65 de bătrâni, dintre care 35 sunt căzuţi la pat, să nu fie lăsaţi în voia sorţii, peneliştii din Vâlcea au preferat ia în râs această problemă şi să repartizeze fondurile instituţiei, pe criterii politice, cu preponderenţă primăriilor conduse de membrii PNL.

În zadar au fost rugăminţile vicepreşedintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu, care şi-a călcat pe principii şi le-a solicitat colegilor săi consilieri judeţeni liberali să voteze alocarea sumei de 10 miliarde de lei vechi pentru căminul de bătrâni.

„Ceea ce faceţi aici este vorbărie goală şi politicianism de doi lei. Oamenii sunt foarte dezgheţaţi şi înţeleg despre ce este vorba. Dar, totuşi vreau să vă rog ca, în ceasul al 12-lea, ca din rezerva CJ să asigurăm finanţarea Căminului de bătrâni de la Bălceşti. Nu mergeţi pe aceeaşi linie a Guvernului Boc, să desfiinţaţi unităţile de prestări de servicii de sănătate şi de persoane bătrâne. Măcar pentru semestrul I, vă propun să repartizăm aceste fonduri pentru funcţionarea căminului spital de bătrâni. Dacă se închide, aşa cum văd că se prevede, se alege praful şi de clădire şi de dotări şi de salariaţi şi de bătrâni. Până se dezmeticeşte acest guvern de aşa-zişi tehnocraţi că această instituţie trebuie finanţată la nivelul Ministerului Muncii, haideţi să nu lăsăm oamenii le drumuri. Vă propun să repartizăm 10 miliarde de lei vechi pentru cămin. Aşa veţi câştiga şi voi o bilă albă din partea alegătorilor” – a spus Dumitru Persu, vicepreşedintele CJ Vâlcea.

În final, liberalii au refuzat să le acorde o şansă bătrânilor de la Bălceşti, ignorând complet toate solicitările şi văzându-şi doar interesele politice şi de grup.