Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Galicea vrea să obţină două milioane de euro pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare

În comuna Galicea, judeţul Vâlcea, s-au finalizat lucrările din cadrul celor două mega-proiecte de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare. Unul dintre proiectele pe care le-a dus la bun sfârşit în mandatul 2012-2016 primarul Ion Năfliu, a vizat introducerea reţelei de alimentare cu apă în satele Cremenari, Bratia Deal, Bratia Vale şi Cocoru. Acesta a beneficiat de finanţare pe OG 28. Pe de altă parte, s-a reuşit să se introducă sistemul de apă în satele Galicea, Dealul Galicei şi Teiu, dar şi reţeaua de canalizare în Ostroveni, Galicea şi Teiu.

Toate lucrările realizate au fost achitate deja, aşa că, în Galicea, s-a demarat de ceva timp şi procedurile de racordare a gospodăriilor din zonele respective. Oamenii trebuie să plătească 750 de lei de gospodărie, în preţ fiind incluse practic toate costurile de branşare (inclusiv montarea apometrelor). Cei care vor să aibă apă curentă la robinet, trebuie să suporte branşarea din propriul buzunar, deoarece nu pot beneficia de bani de la Primărie pentru acest lucru.

Primarul PNL, Ion Năfliu, spune că a întocmit deja un alt proiect, care vizează introducerea a încă 6 kilometri de reţea de apă şi canalizare, în satele Valea Râului şi Galicea. Investiţia va beneficia tot de finanţare guvernamentală şi va avea o valoare de circa două milioane de euro. Edilul Galicei speră să primească cât mai curând o veste bună din partea Guvernului, în ceea ce priveşte aprobarea finanţării pentru acest proiect.