Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Familie din Bujoreni, rămasă pe drumuri din cauza alunecărilor de teren

Alunecările de teren au făcut prăpăd în tot judeţul, Vâlcea fiind judeţul cu cele mai mari probleme din ţară din acest punct de vedere. Recent, prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a mai identificat o problemă de acest gen în localitate Bujoreni, în satul Gura Văii, acolo unde o familie a rămas fără casă după ce aceasta s-a degradat din cauza unei alunecări de teren.

Tocmai de aceea, prefectul Nadolu a trimis o echipă de specialişti la faţa locului, pentru a evalua pagubele şi a vedea ce măsuri sunt necesare pentru a fi luate. „Domnul Udeci Nicolae Cosmin, împreună cu soţia şi cei doi copii minori, potrivit Registrului agricol (poziţia 95) deţine în satul Gura Văii, o locuinţă construită în anul 1960, cu o suprafaţă de 79 mp, cu fundaţie din piatra de râu şi bolţari, pereţi din cărămidă cu liant de pământ şi învelitoare din țiglă. Locuinţa prezintă multiple degradări (peretele de pe latura nordică prăbuşit în totalitate, pereţii de pe latura estică şi vestică prăbuşiţi în proporţie de cca. 20% şi acoperişul în proporţie de cca. 40%). În urma lucrărilor de recuperare a materialelor de construcţie de pe laturile prăbuşite, acoperişul a fost dezafectat în proporţie de 80%, şi de pe partea de locuinţă neafectată (2 camere şi o bucătărie)” – se arată în comunicatul de presă al prefectului Nadolu.
casa bujoreni
Ca urmare, s-a luat măsura de evacuare a familiei Udeci, 2 adulţi şi 2 minori, în spaţii puse la dispoziţie de administraţia publică locală sau la rude. Mai mult, se va efectua o expertiză pentru a se putea constata dacă locuinţa mai prezintă siguranţă în exploatare, urmând să se ia decizia de refacere a locuinţei şi executarea unor lucrări de preluare şi dirijare a apelor pluviale provenite de pe versantul nordic.