Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dramoleta de la Consiliu Local

• Frâncu cel milostiv a împărţit cu pioşenie din învăţăturile sale • această atitudine este doar de faţadă, cunoscătorii ştiu bine cum Frâncu i-a înlăturat pe cei care acum îi consideră „indezirabili”, uitând de imensele servicii făcute de aceştia lui şi PNL-ului

ŞEDINŢĂ. Anunţată furtunoasă, şedinţa de la CL, prima la care a participat şi primarul Emilian Frâncu după eliberarea din arest, s-a fâsâit încă de la început. Pacea şi consensul, cel puţin la nivel declarativ, au dominat întreaga şedinţă. Deşi războinică, preşedinta de şedinţă Adina Dobrete a fost rapid adusă pe „calea cea bună” de Frâncu „cel milostiv”, care a vrut să arate că în perioada petrecută în detenţie a avut timp de reflecţie şi a revenit la sentimente mai bune faţă de colegii săi din opoziţie. Astfel că, deşi  înlocuirea Gabrielei Ene cu Constantin Muşat trebuia să se facă la „Diverse”, adică spre finalul şedinţei, din dispoziţia lui Emilian Frâncu şi la cererea consilierilor PDL, Muşat a depus jurământul de credinţă la începutul şedinţei, putând astfel să participe şi să voteze din partea PDL.

Şedinţa s-a desfăşurat sub semnul reconcilierii, mai ales că la începutul acesteia, Emilian Frâncu i-a chemat pe toţi consilierii, mai puţin cei de la PDL, pentru o scurtă discuţie în biroul său. USL a devenit din nou ce a fost odată în CL, funcţionând perfect la vot alături de UNPR şi PPDD. Singurele critici au venit din partea Opoziţiei, reprezentată de această dată numai de cei cinci consilieri ai Partidului Democrat Liberal.

Grig Crăciunescu doar încasează La discuţia despre rectificarea bugetului, a luat cuvântul şi consilierul PDL, Grig Crăciunescu, care, prin prestaţia sa oratoare, a dovedit că nu a înţeles nimic la discuţiile din comisii pe tema rectificării bugetului. Mai mult, acesta a fost luat la băşcălie de viceprimarul Eduard Vîrlan, care i-a spus că dacă nu înţelege explicaţiile, el propune ca acestea să se repete până când pricepe şi domnul Grig Crăciunescu. „Nu e nicio problemă, îl rugăm pe domnul Miftode să explice până când pricepeţi şi dvs. E păcat să venim în şedinţa de Consiliu cu aceleaşi discursuri” – a spus Vîrlan. Atacul virulent al lui Vîrlan devine de neînţeles dacă ne gândim că atât el, cât şi Grig, au fost promovaţi în politică de omul de afaceri Dumitru Crăciunescu. Animat de sentimente împăciuitoare, Emilian Frâncu l-a rugat pe Grig Crăciunescu să nu mai încaseze pumni în plină figură precum Joe Frezier de la Cassius Clay (amintind de meciul secolului dintre cei doi pugilişti când Clay a câştigat la puncte) şi să încerce să-şi canalizeze energia către subiecte cu adevărat interesante pentru râmniceni.

Impozitele se măresc cu 16% După scumpirea gigacaloriei votată chiar la prima şedinţă de Consiliu Local din aceast mandat, râmnicenii se mai procopsesc cu o majorare. Este vorba despre impozitele pe clădiri şi terenuri, care se vor mări cu 16% în urma votului de ieri. „Ştiu că veţi spune că este o hotărâre de guvern şi că nu avem ce face dar eu cred că suntem aici nu pentru a lua act de ea, ci pentru a dezbate şi vota având în vedere care este realitatea. Oamenii o duc din ce în ce mai rău şi nu pot suporta o nouă scumpire. Cred că ar trebui să decidem ca aceste taxe să rămână la nivelul celor din 2013”, a spus consilierul PDL, Cosmin Constantinescu. „În momentul în care 80% dintre primăriile din România au decis majorarea impozitelor, chiar şi cu 17%, noi am decis să nu le majorăm. A fost o decizie înţeleaptă dar acum nu mai avem ce face. Avem nevoie de resurse pentru investiţii, care vor aduce locuri de muncă şi un trai mai bun”, a replicat Emilian Frâncu. „Unde-i lege nu-i tocmeală, indiferent ce am vota noi acum nu ar putea să fie peste legea dată de guvern”, a spus şi viceprimarul Ion Gigi Matei. Până la urmă propunerea legislativă a trecut fără probleme, singurii care au fost contra fiind cei cinci consilieri locali ai PDL.

17 animale vor părăsi grădina zoologică Consilierii au votat în majoritate propunerea ca 17 animale (urşi, lei, capre) de la grădina zoologică să fie transferate, cu titlu gratuit, la alte unităţi. Explicaţia viceprimarului Gigi Matei a reuşit să stârnească o veselie generală. „Nu mă pricep eu prea bine, specialişti sunt veterinarii dar aceste animale sunt acum bătrâne, nu se mai pot nici înmulţi. În plus, sunt şi urâte”.