Acasă Administraţie De Rusalii, ultima dată când Săraru de la Șirineasa mai poartă tricolorul...

De Rusalii, ultima dată când Săraru de la Șirineasa mai poartă tricolorul pe piept

Ultima acțiune publică a primarului comunei Șirineasa Dan Cătălin Săraru este Festivalul „Căluşului vâlcean”, care va avea loc în data de 1 iunie 2015. Spunem acest lucru deoarece Săraru a pierdut definitiv și irevocabil procesul cu ANI, în care a fost acuyat de conflictd e interese și fapte de corupție. La Instituția Prefectului Vâlcea se aștepta încă de săptămâna trecută decizia de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ca prefectul Dumitru Nicu Cornoiu să emită ordinul de revocare din funcție.

Festivalul „Căluşului vâlcean” a ajuns deja la cea de-a VII-a ediţie și la manifestări sunt invitate să participe oficialitățile județului, dar și politicieni locali. Din câte am aflat, la eveniment va fi prezent și prefectul Dumitru Nicu Cornoiu.

De asemenea, sunt invitate să participe formaţii de căluşari din localităţile județului. Proiectul îşi propune să conserve şi să valorifice dansul ritual căluşul vâlcean, ceea ce presupune ca formaţiile de căluşari (adulţi, copii sau tineri) să respecte obiceiul, ritmul şi coregrafia şi, nu în ultimul rând, costumul. Cu începere de la ora 11.30, pe traseul Primăria Şirineasa –Şcoala cu clasele I-VIII Şirineasa, are loc parada căluşarilor. De la ora 12.00, se desfăşoară festivitatea de deschidere a evenimentului.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.