Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De Rusalii, Guşoeniul petrece în straie de sărbătoare!

De 7 ani, primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu, organizează ziua comunei în prima zi de Rusalii. Aşadar, în data de 4 iunie, localnicii sunt aşteptaţi să petreacă şi să se bucure de dansul căluşarilor şi nu numai! Pe lângă formaţia de căluşari din localitate, vor fi prezente şi cele din Creţeni, Măciuca şi Valea Mare.
Sarea şi piperul acestei zile de sărbătoare îl vor reprezenta lăutarii din satul Guşoianca, proveniţi din familii străvechi, recunoscute pentru talentul instrumental.
“Pregătim şi un spectacol artistic cu lăutarii din localitate pentru că după cum ştiţi, avem instrumentişti foarte valoroşi.” a declarat primarul localităţii Guşoeni. De asemenea, în cadrul sărbătorii vor avea loc şi competiţii sportive în urma cărora se vor acorda premii.
“Pe lângă aceste aspecte, nu lipsesc competiţiile sportive, atât cele interşcolare, pe terenul sintetic cât şi competiţiile pe terenul de fotbal între echipele din seria de Sud a judeţului. Suntem bucuroşi că o să fie prezenţi printre noi oameni de seamă din conducerea judeţului şi sperăm că o să avem o zi frumoasă încât să ne bucurăm pe deplin de această mare sărbătoare. Pregătim materialele festive, medaliile, cupele(…). Premiem toţi participanţii. Copiilor de la şcoală le dăm punguţe cu dulciuri. Vrem ca toată lumea să se simtă bine şi să se bucure de această zi frumoasă!” a încheiat primarul Nicolae Concioiu.