Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Cruella” îşi face, din nou, jocurile în Consiliul Judeţean Vâlcea

INTERESE OBSCURE. Deşi zona Petrimanu nu este agreată de salvamontiştii vâlceni pentru construirea unei baze acolo, Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei Programe şi Relaţii Externe, insistă ca acel proiect să se facă. De ce? Poate pentru că anumite interese financiare îi dictează acţiunile, iar interesele personale şi de grup contează pentru ea mai mult decât cele ale cetăţenilor. Şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, se împotriveşte, aducând argumente puternice pentru a împiedica conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea să facă o mare greşeală.  

Un scandal de proporţii este pe cale să se declanşeze la Consiliul Judeţean Vâlcea, Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei Programe şi Relaţii Externe, fiind, din nou, în centrul atenţiei. Recent, acesta a depus la ADR Craiova un proiect intitulat „Dezvoltarea infrastructurii turistice şi crearea unui sistem integrat de salvare montană în judeţul Vâlcea”, susţinând sus şi tare că prin acest program sare în ajutorul salvamontiştilor vâlceni. Numai că, fiind obişnuită să-şi facă propriile-i reguli şi să profite de pe urma acestor proiecte cu fonduri europene pe cât de mult posibil, Carmen Alexandrescu, poreclită şi „Cruella”, nu a ţinut nicio clipă cont de părerea şefului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera. Astfel că, ea a considerat că trebuie amenajată o bază Salvamont în zona Petrimanu, punându-se astfel în valoare şi o construcţie deja existentă, dar nefolosită.  Problema este, potrivit spuselor lui Mircea Lera, că salvamontiştii consideră că din zona Petrimanu nu se poate interveni în cel mai scurt timp, în condiţiile în care cele mai multe accidente sau rătăciri ale turiştilor se întâmplă în zona Cozia, Buila şi Obârşia – Lotrului. „Nu sunt de acord cu baza salvamont de la Petrimanu pentru că acolo nu poţi să îţi desfăşori activitatea în cele mai bune condiţii. Am spus-o în nenumărate rânduri că cel mai bun loc pentru amenajarea unei astfel de baze este în Voineasa, pentru că acolo se putea amenaja şi o pistă de aterizare a elicopterelor în cazuri de urgenţă şi gândiţi-vă că la Obârşia – Lotrului vom avea în curând o pârtie de schi, iar pericolul creşte. De pe Petrimanu nu se poate interveni în timp util şi nu-mi convine deloc acest lucru” – ne-a declarat şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

Arhitectul ales de Carmen Alexandrescu,      

Mai mult decât atât, o altă nemulţumire a şefului Salvamont este faptul că arhitect pentru proiectarea bazei salvamontiştilor a fost ales, pentru că aşa a vrut Carmen Alexandrescu, tocmai Mihai Prădatu, naşul fostului prefect Petre Ungureanu. Din câte se pare, acest arhitect a fost cel ce a proiectat şi parcarea supraetajată de la Băile Olăneşti, dar şi piscina din staţiune, ambele clădiri fiind făcute-n bătaie de joc. Tot Mihai Prădatu a făcut şi proiectul pentru pârtia de schi de la Obârşia – Lotrului, autorităţile judeţene fiind nevoite să schimbe proiectul, atât de jalnic era făcut. „Clădirea de pe Petrimanu nu se pretează funcţional pentru a fi transformată în bază de salvamont. Şi una peste alta l-au mai ales şi pe arhitectul Prădatu să facă proiectul, cel care a dat greş şi la Olăneşti şi la Obârşia-Lotrului. Dar ce să spui despre un om care şi-a luat diploma la 40 de ani!?! Nu ştiu cine a luat această decizie. Oricum nu poate fi altcineva în afara lui Ion Cîlea şi a doamnei Carmen Alexandrescu” – ne-a mai spus Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU