Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consiliul Judeţean a dat 1 miliard lei vechi echipei de handbal Oltchim

• „Acum, Oltchim se află în dificultate, iar la finalul sezonului vedetelor echipei le expiră contractul. Dacă Oltchim nu le va face o ofertă, ele sunt căutate de toate marile cluburi din lume şi vor pleca. Ar fi păcat!” – a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, prezent la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Miercuri, 13 martie a.c., preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a convocat o şedinţă extraordinară, propunând alocarea unei sume de bani din bugetul propriu al instituţiei pentru a sprijini financiar echipa de handbal emblemă a judeţului, Oltchim Rm. Vâlcea. El a propus o sumă de 1 miliard de lei vechi, bani ce vor acoperi o parte din salariile jucătoarelor şi au ca scop motivarea fetelor pentru meciul de duminică, 17 martie, pe care-l vor juca acasă împotriva echipei Krim Ljubljana. La şedinţă a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, dar şi preşedintele CS Oltchim Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru. „Dacă nu se va găsi o soluţie, Vâlcea va pierde un brand şi bănuiesc că nimeni nu vrea aşa ceva. Sunt alte judeţe care se interesează de brand-ul Oltchim, dar cred că nu le-ar conveni vâlcenilor să lase o echipă să plece, un brand crescut aici. Mă bucur de iniţiativa Consiliului Judeţean Vâlcea şi vreau să vă spun că şi Consiliul Judeţean Sălaş şi cel din Constanţa susţin echipele de handbal feminin din judeţele lor. Şi la Vâlcea ar putea să existe un sprijin permanent. Acum, Oltchim se află în dificultate, iar la finalul sezonului vedetelor echipei le expiră contractul. Dacă Oltchim nu le va face o ofertă, ele sunt căutate de toate marile cluburi din lume şi vor pleca. Ar fi păcat!” – a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

Liderul judeţului Ion Cîlea a mărturisit că va încerca să acorde un sprijin mai mare echipei de handbal Oltchim, dar în principal va purta discuţii cu băncile şi cu oamenii de afaceri din Vâlcea pentru a găsi sponsorizări pentru gruparea vâlceană. Toţi consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă s-au bătut cu pumnii în piept că sunt mari fani ai echipei de handbal Oltchim, însă niciunul nu şi-ar dona indemnizaţia de ales judeţean. Ar fi interesant ca măcar câţiva dintre ei să aibă această iniţiativă, ca exemplu pentru alţii, mai ales că averile unor din ei sunt imense.

CLAUDIA STANCIU