Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea judeţului cere finanţare pentru modernizarea a două DN-uri importante ce traversează Vâlcea

INVESTIŢII. Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut o serie de demersuri la ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, cerându-i acestuia finanţarea unor investiţii importante pentru judeţul nostru. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea a două drumuri de o importanţă vitală pentru traficul judeţean, DN 7D şi DN 64.

Un proiect important, aşa cum spuneam, este drumul naţional 7D, Câinenii Mari (DN 7) – Boişoara – Perişani – limită judeţul Argeş, tronsonul cuprins între km. 0+000 – 31+360, care asigură legătura între trei judeţe, respectiv Sibiu, Vâlcea şi Argeş, traversând comunele Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perişani din judeţul nostru. Trebuie menţionat că, în perioada 2004 – 2013, pe acest sector de drum naţional au fost executate mici lucrări de balastare, de refacere a şanţurilor din pământ, decolmatare a podeţelor tubulare şi de completare indicatoare rutiere în locul celor degradate sau dispărute. Numai că, din păcate, la ora actuală starea drumului este jalnică, maşinile circulă cu mare greutate, iar pe o porţiune există o alunecare de teren activă ce îngreunează traficul rutier. „Prin realizarea unor lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a acestui tronson de drum naţional se asigură desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă şi confort, cu efect favorabil din punctul de vedere al impactului asupra mediului (reducerea poluării, reducerea zgomotului), economic (reducerea consumului de carburant, creşterea duratei anvelopelor auto) şi social (deplasări mai rapide, atragerea de noi posibilităţi de dezvoltare a zonei)” – se arată în adresa trimisă de Ion Cîlea ministrului Şova.

Un alt tronson de drum important pentru care preşedintele CJ Vâlcea cere finanţare este DN 64 Limită Judeţ Olt – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Olăneşti, pe tronsonul cuprins între kilometrul 120+474 – 135+434, reprezintă singura legătură rutieră între municipiul Râmnicu Vâlcea, reşedinţa de judeţ, şi centrul oraşului Băile Olăneşti, una din cele mai importante staţiuni balneoclimaterice din România, cu renume internaţional. Acest traseu se află într-o stare deplorabilă, iar pe anumite porţiuni infiltraţiile de apă şi alunecările de teren au făcut prăpăd. „DN 7D, arăta groaznic, nu se putea merge cu maşina pe el. Imediat am luat măsuri şi l-am chemat pe directorul de la Drumuri Naţionale – Secţia Vâlcea şi am cerut să îmi bage imediat la lucru acest drum. Aşadar, încă de săptămâna trecută a băgat acolo un autogreder şi maşini care transportă piatră şi cilindru compactor. Facem treaba ca la carte! Am făcut şi un material către domnul ministru Şova şi ar fi o mare realizare dacă s-ar face în cel mai scurt timp, mai ales că am obţinut şi promisiunea dânsului. În privinţa DN 64 Rm. Vâlcea – Olăneşti, trebuie spus că importanţa acestui drum este vitală pentru staţiunea Băile Olăneşti, care este una dintre cele mai căutate staţiuni din ţară. Nu ne putem permite să mai avem drumuri jalnice către obiective turistice importante. Argumentele sunt foarte bune pentru a obţine finanţare pentru ambele drumuri. Oricum, important este că guvernanţii actuali şi-au întors faţa şi către noi. Vreau să vă spun că recent am primit avizul pentru DJ 665 – Horezu – Vaideeni – Recea – Izvorul Rece – limită judeţul Gorj, un drum care se va realiza pe o lungime de 16 kilometri. Şi DJ 677 Mădulari – Şuşani – 24 de kilometri, a intrat în reabilitare” – ne-a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU