Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Concurs Judeţean de Cuvinte Încrucişate la Biblioteca din Pietrari

Biblioteca Comunală Pietrari şi Şcoala Gimnazială Comuna Pietrari, judeţul Vâlcea, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivirenul” Rm. Vâlcea şi al Primăriei Pietrari, organizează concursul „Nicolae Popescu – Rebus: Sfinxul din Pietrari” pentru a promova în an centenar personalităţi locale care au adus o importantă contribuţie la dezvoltarea culturii naţionale.

Concursul constă, în principal, în rezolvări de cuvinte încrucişate/ rebusuri şi are în vedere utilizarea echipamentelor Biblionet din bibliotecile judeţului. Pot participa elevi din şcolile generale prin intermediul bibliotecilor comunale, orăşeneşti şi municipale din judeţul Vâlcea.

Concursul se va desfăşura pe categorii de vârste: a. prima categorie 8-11 ani; b. a doua categorie 12-15 ani.

Fiecare bibliotecă înscrisă în concurs va colabora cu şcoala/ cadrele didactice din localitate, bibliotecarul din localitate coordonând desfăşurarea concursului, fiind persoana de contact între elevi şi organizator.

Concursul constă în:
– CONCURS – REBUS “Sfinxul din Pietrari” în care concurenţii primesc 3 rebusuri realizate de Nicolae Popescu-Rebus, pe fiecare categorie.
– CONCURS LOCAL – “CASTELUL FERMECAT – povestea rebusului”, concurs de eseuri/ power-point, în care participanţii trebuie să prezinte povestea reală sau imaginară a careului magic.

Cele mai bune careuri şi proiecte, desemnate de un juriu de specialişti din cadrul Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul” Vâlcea, vor fi recompensate cu premii şi diplome.

Înscrierile bibliotecilor participante în concurs se pot face până la data de 15 martie a.c., la adresa bibliotecapietrari@yahoo.com sau pe pagina de facebook.