Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce a căutat Vîrlan în Danemarca?

La această întrebare unii ar răspunde că blana ursului din pădure sau că vicele liberal şi-a dorit să fie foarte departe atunci când şeful său Frâncu va fi condus către poarta Colibaşului. Mă rog, supoziţii se pot face multe, însă adevărul gol goluţ este acela că Vîrlan al nostru plănuise de mult să o şteargă-n Danemarca, dovadă stând şi hotărârea Consiliului Local din 12 aprilie 2013. Oricât l-am suspecta noi de clarviziune pe Vîrlan, este limpede că nu putea să prevadă din aprilie 2013, ce se va întâmpla fix peste un an. Motivul pentru care Eduard Vîrlan a fost plecat din ţară este unul cât se poate de banal: participarea la nişte cursuri pe fonduri europene. Dovadă stă raportul întocmit de viceprimar şi postat pe site-ul Primăriei Râmnicului.

„Titlu proiect: Module de curs în domeniul energiilor neconvenționalefinanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Comunitar „Învăţare de-a lungul întregii vieţi” –componenta „Parteneriate Leonardo da Vinci”– implementat de Asociația Pro Xpert în parteneriat cu: Lycée Général et Technologique Charles Augustin Coulomb – Franța (instituția coordonatoare), EUC Syd – Danemarca, IES Extremadura – Spania și The Mosaic Art And Sound Ltd. – Marea Britanie.

3.Rezultate utile pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea:

a.un suport de curs pentru dezvoltarea competențelor legate de promovarea și utilizarea energiilor neconvenționale – material care reunește expertiza a 5 parteneri europeni și care va fi testat la Colegiul Energetic și adaptat apoi cerințelor diferitelor grupuri țintă din România;

b.inițierea unor contacte cu diferite instituții din Danemarca, Spania, Marea Britanie și Franța, care se vor dovedi foarte utile în dezvoltarea unor proiecte viitoare, în special în domeniul promovării și utilizării energiilor neconvenționale, în contextul în care „cercetarea și dezvoltarea” și „dezvoltarea durabilă” sunt priorități orizontale ale politicilor europene care stau la baza programelor operaționale pentru utilizarea fondurilor europene în perioada 2014 – 2020;

c.promovarea imaginii Municipiului Râmnicu Vâlcea la nivelul unor structuri instituționale și comunități locale din Danemarca, Spania, Marea Britanie și Franța” – se arată în raportul lui Vîrlan.