Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bugetarii care au lipsit de la serviciu un an calendaristic vor avea dreptul la concediu de odihnă

Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome şi din unităţile bugetare aflaţi în situaţia în care au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată, vor putea beneficia de concediul de odihnă anual, a decis Guvernul.

Modificările legislative survin ca urmare a unei hotărâri adoptate de Executivul reunit în şedinţa săptămânală şi revizuiesc, la solicitarea Comisiei Europene, HG 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

„În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe doi sau mai mulţi calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu”, se arată într-un comunicat emis de Biroul e presă al Guvernului.

Totodată, documentul precizează că, prin hotărârea adoptată, durata concediului de odihnă anual nu va mai fi condiţionată de durata concediilor medicale sau fără plată.