Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BORZA AMENINŢĂ: CET GOVORA închide robinetul pentru asociaţiile cu restanţe

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea de joi, 28 iulie 2016, administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza le-a dat un ultimatum de 30 de zile asociaţiilor rău platnice din Râmnicu Vâlcea. În caz contrar, dacă sumele de bani datorate CET-ului nu vor fi achitate, asociaţiile respective vor rămâne fără apă caldă, în prima fază, şi fără căldură la iarnă.

Datoria este în valoare de 32 de milioane de lei, iar Remus Borza, administratorul judiciar, recent confirmat de Adunarea Creditorilor, este decis să recupereze toţi bani. Altfel, de unde şi-ar mai putea lua salariul lunar de 20.000 de euro, precum şi procentul de 3% din venituri suplimentare, distribuiri şi economii?

„Avem 32 de milioane de lei de recuperat din moşi-strămoşi. Îmi ştiţi poziţia, toată lumea trebuie să îşi plătească datoriile, inclusiv asociaţiile de proprietari. Am notificat acele asociaţii de proprietari rău platnice, le-am dat un termen de graţie de 30 de zile să vină la zi cu plăţile. Altminteri, vor rămâne fără apă caldă. La urmă, urmei, te descurci, că îţi încălzeşti apa la aragaz, dar o să vină iarna şi o să rămână fără căldură.

Am discutat şi cu domnul primar nou ales şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean de vreo 2-3 ori, sper să găsim împreună soluţii pentru a rezolva această problemă. CET Govora nu îşi permite să dea ştergere de datorii unora care nu înţeleg să-şi plătească utilităţile, în condiţiile în care ele oricum sunt subvenţionate de municipalitate. E o datorie de onoare a oricărui cetăţean să plătească acel puţin, dar pentru noi e mult.

Sunt 8 milioane de euro, bani pe care nu i-am jucat la păcănele, la Monte Carlo sau Las Vegas, pe care i-am băgat în retehnologizare, căci, altminteri, când vă e lumea mai dragă, în miez de iarnă, ianuarie-februarie, când vor fi -20 de grade Celsius, crapă coşmelia. În fiecare săptămână peticim nişte cazane de 40-50 de ani. Ne minţim singuri că toate aceste peticieli, cosmetizări, sunt doar nişte paliative. Noi avem nevoie de bani, de zeci de milioane de euro, să modernizăm, să retehnologizam ceea ce implică: scule noi, echipamente noi, care să ne dea şi nouă confortul că nu o să mai avem probleme timp de 20-30 de ani, şi care în final se va reduce în costul de producţie mai mici, în pierderi mai mici şi într-un preţ mai bun, şi pentru populaţie şi pentru Oltchim şi pentru USG. Deci asta am făcut în ceea ce priveşte creşterea veniturilor, pe partea de reducere a costurilor.”