Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto www.adevarul.ro

ATENȚIE! Sensul giratoriu de la intersecţia bd. Dem Rădulescu cu DN67 răspunde nevoilor de extindere a municipiului Râmnicu Vâlcea

foto www.adevarul.roPrecizări privind exploatarea sensului giratoriu de la intersecţia bd. Dem Rădulescu cu DN67

În ultimele zile, unele canale media naţionale au preluat mai multe declaraţii referitoare la exploatarea sensului giratoriu situat la intersecţia bd. Dem Rădulescu cu DN67, obiectiv care face parte din proiectul ”Prelungire Bulevardul Tineretului spre sud cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67”, finanţat cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, ca parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Având în vedere ritmul susţinut de expansiune urbană a acestei zone a municipiului şi importanţa ca punct de acces în oraş care deserveşte o mare aglomerare urbană, precum şi urmare a faptului că, ulterior încheierii proiectului cu fonduri europene, administraţia publică a Municipiului Râmnicu Vâlcea a luat decizia relocării sediului Biroului Vamal Vâlcea pe platforma industrială Sud, a fost necesar să se demareze mai multe intervenţii de îmbunătăţire a soluţiei iniţiale în vederea redimensionării sensului giratoriu, astfel încât să corespundă intensificării traficului greu consecvent acestei decizii a administraţiei locale.
Proiectul ”Prelungire Bulevardul Tineretului spre sud cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67” este unul din proiectele de succes implementate cu finanţare de la Uniunea Europeană de către Primăria municipiului, el rezolvând o multitudine de neajunsuri existente anterior şi oferind o oportunitate de dezvoltare pentru întreg Râmnicu Vâlcea.