Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANI a mai găsit un incompatibil la Societatea Română de Radiodifuziune

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Stejarel Olaru, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Inspectorii de Integritate au constatat că în perioada 4 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, perioadă în care Stejărel Olaru era membru în CA la Societatea Română de Radiodifuziune a mai fost și administrator la SC STANDARD PROIECT MEDIA SRL.

„Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu funcᅢia de […] administrator […] la societatile comerciale […] coroborate cu dispozitiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia „membrilor consiliilor de administratie si ai […] Societatii Romane de Televiziune li se aplica […] regimul incompatibilitatilor prevazut […] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat […]”, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Dacă va fi găsit incompatibil, Olaru nu va mai putea să ocupe aceeași funcție timp de 3 ani de zile.

„Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”, mai precizează ANI.