Acasă Administraţie Amenzi usturătoare pentru vâlcenii ce-şi abandonează câinii

Amenzi usturătoare pentru vâlcenii ce-şi abandonează câinii

Primăria Râmnicului „taie în carne vie”. Amenzi usturătoare pentru vâlcenii ce-şi abandonează câinii

Problema câinilor comunitari persistă în municipiul Rm. Vâlcea. Autorităţile locale încearcă din răsputeri să modifice Regulamentul privind funcţionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, iar în acest sens, pe adresa Primăriei Râmnicului, s-au primit mai multe propuneri. Printre aceste propuneri se numără şi amendarea persoanelor ce abandonează câinii pe domeniul public, dar şi introducerea unei curse speciale până la adăpostul de la Feţeni care să le asigure transportul oamenilor ce vor să abandoneze sau să adopte un maidanez.

După cum bine se ştie, o mare problemă, ce nu este totuşi de actualitate, este aceea că locuitorii comunelor din apropierea municipiului, ca să scape de câinii din gospodării, îi aduc în oraş şi, astfel, numărul maidanezilor creşte pe zi ce trece. Tocmai de aceea, Primăria Râmnicului se gândeşte să aplice amenzi 1.000 şi 2.500 de lei pentru cei care abandonează patrupedele pe domeniul public.

O altă măsură ce va fi supusă aprobării Consiliului Local se referă la externalizarea serviciului de ecarisaj. Conform propunerilor, în fiecare cartier din Râmnic va fi o firmă privată de adunare a maidanezilor, iar hingherii îi vor avea de partea lor şi pe poliţiştii locali, dar şi pe reprezentanţii ONG-urilor ce luptă pentru protecţia animalelor.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentEmilian Frâncu a spus „Stop” golirii bugetului pentru sărbătorirea hramurilor
Articolul următorAsteroid uriaş în jurul pământului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.