Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Am primit asigurări că nu se vor comasa comunele”

IMPORTANT.  În data de 14 martie 2013, vor avea loc alegerile pentru postul de preşedinte al Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor – Filiala Vâlcea. La ora actuală, preşedinte interimar la Vâlcea al acestei asociaţii este primarul de la Măldăreşti, Ionel Dragu. 

Şapte primari din judeţul Vâlcea au luat drumul Bucureştiului zilele trecute, pentru a participa la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România. Astfel, edilii din Prundeni, Amărăşti, Runcu, Slătioara, Măldăreşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Buneşti au avut interesul de a discuta despre problemele comunităţilor pe care le reprezintă cu membrii Guvernului Ponta. evenimentul a avut loc în perioada 17-20 februarie, la Hotelul Rin Grand din Bucureşti, lucrările din acest an având loc sub egida „Guvernul României mai aproape de cetăţeni”. La manifestare au participat pentru 500 de primari din întreaga ţară, iar  discuţiile au fost centrate pe problemele de natură organizatorica, printre care şi nivelul impozitelor şi taxelor locale. Din partea Guvernului au participat Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, dar şi Ministrul Mediului, Rovana Plumb. „Au fost discuţii extrem de importante, care ne-au lămurit în mai multe privinţe. Au fost clarificări privind cadastrul general şi, cel mai important, ne-au anunţat că la sfârşitul acestei luni va apărea noul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Este un lucru îmbucurător pentru că numai aşa putem să obţinem fonduri de dezvoltare a localităţilor noastre. Mai mult decât atât, la fel de important este şi faptul că am primit asigurări de la ministrul Dragnea că nu se vor comasa comunele. Erau tot felul de zvonuri şi erau primari care se temeau pentru funcţiile lor. Ministrul Dragnea ne-a spus că se va face cu siguranţă regionalizarea, dar comunele nu vor dispărea. În schimb, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ne-a anunţat că cei care aveau proiecte pentru parcuri, nu vor mai primi finanţările, pentru că aceste fonduri se vor duce către despăgubirile pentru prima înmatriculare. În final, pot să vă spun că a fost o întâlnire extrem de importantă şi utilă” – ne-a declarat primarul localităţii Prundeni, Horia Horăscu.

Trebuie menţionat că, în data de 14 martie 2013, vor avea loc alegerile pentru postul de preşedinte al Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor – Filiala Vâlcea. La ora actuală, preşedinte interimar la Vâlcea al acestei asociaţii este primarul de la Măldăreşti, Ionel Dragu.

CLAUDIA STANCIU